Kihasznál a párod? 4 jel, amiből észreveheted

Ha ezeket tapasztalod, sajnos több mint valószínű, hogy a párod kihasznál téged. Vedd észre időben az árulkodó jeleket!

 

Ha valaki nagyon szerelmes, akkor a rózsaszín fellegek közepette hajlamos lehet figyelmen kívül hagyni párja negatív tulajdonságait, rossz szokásait, és eltűrni, elviselni tulajdonképpen mindent.

 

szakitanak_nagy

 

A következőkben négy egyszerű, ám annál nyilvánvalóbb jelről olvashatsz, amiből tudhatod, hogy párod nagy valószínűséggel kihasznál téged. Ha erre fény derül, ne hagyd magad, vess véget ennek az állapotnak! Lehet, hogy először fájni fog, de hidd el, értékesebb ember vagy annál, mint hogy kitedd magad egy másik ember élősködésének.

Ki takarít?

Ha együtt laktok, akkor érdemes elgondolkodnod azon, ki szokta elvégezni az otthoni feladatokat . Mivel ketten éltek a lakásban, nem normális dolog, ha mindent te csinálsz, hiszen a párod ugyanúgy használ minden helyiséget. Ne menj bele a robotszerepbe, csak mert te vagy a nő! Ez nem az ?50-es évek, és te nem egy bejárónő vagy!

Úgy van jól, ha mindenki 50-50%-ban kiveszi a részét a házimunkából. Ha nálatok mindent te csinálsz, és a párod még akkor sem ragad partvist, ha te hullafáradt vagy, nagy valószínűséggel kényelmes számára a helyzet, magyarul kihasznál.

Ki fizet?

Anyagi értelemben véve is ki lehetsz használva, még ha nem is veszed észre, illetve nem akarod észrevenni. Gondold át, hogy kettőtök közül ki szokta állni az éttermi számlát vagy a mozit! Ha minden alkalommal te egyedül, akkor elég valószínű, hogy a párod kihasznál.

Még durvább verziója az anyagi kihasználásnak, ha párod nálad lakik, de sem a lakbérbe, sem a számlákba nem száll be. Az otthonod nem egy mesebeli HOTEL , ahol semmiért sem kell fizetni. Van az a helyzet, amikor egy-két hétig belefér, hogy kisegítsd párod, ha mondjuk elveszíti állását, vagy más miatt vannak anyagi gondjai, de huzamosabb ideig nem szabad ebbe belemenni.

Mi a helyzet az ágyban?

A házimunkavégzés és az anyagi természetű kihasználás mellett sajnos nem ritka a szexuális kihasználás sem a kapcsolatokban, ám ez nem mindig egyértelműsödik mindenki számára.

Ha ugyanis a párod rendszeresen nem figyel oda rád az ágyban, saját magát előbbre valónak tartja, és neki tulajdonképpen mindegy, hogy te eljutsz-e a csúcsra, vagy nem, nem is próbál megvárni, az már kihasználásnak számít.

Szívességek

Idézd fel magadban azokat az eseteket, amikor egymás segítségére volt szükségetek! Nem arra kell gondolni, ki kér többször szívességet a másiktól, hiszen arról, hogy mit hoz az élet, senki nem tehet.

A kérdés inkább az, hogy egyformán ott vagytok-e a másiknak, amikor az bajban van. Ha te mindig segítesz a kedvesednek, ő azonban szinte soha, vagy egyáltalán nem is szokott neked szívességet tenni, mikor valami problémád van, akkor nagy valószínűséggel ki lehet jelenteni, hogy sajnos a párod kihasznál téged.

Hozzászólások:

2 thoughts on “Kihasznál a párod? 4 jel, amiből észreveheted”

Comments are closed.