Neked mi volt a jeled az oviban ? Ezt jelenti?

1000_6hj_20140923_214154

Ha elfogadjuk, hogy az életben semmi sem történik véletlenül, akkor az sem véletlen, kinek mi lesz a jele az óvodában. Ezzel a gondolattal játszott el Balogh Eszter asztrológus is, aki blogjában komplett óvodai ?jelszótárat? állított össze. A listában minden óvodai jelről elolvashatjátok, milyen tulajdonságok jellemzik (egykori vagy mai) tulajdonosát.

?A szimbólumok meghatározó részei az életünknek, pláne, ha ilyen mértékű önazonosságról van szó. Ezért gondoltam, a holnapi gyereknap alkalmából nézzük végig a leggyakoribb óvodai jelek üzeneteit?

Köszönöm a rengeteg érdeklődést, kérdést, visszaigazolást! Ez csak egy játékos elgondolásnak indult részemről. Az, hogy az óvodai jelek mennyire jellemzőek rátok vagy a csemetéitekre, döntsétek el a pár soros leírás elolvasása után? ? írja Balogh Eszter, aki a listát Feuer Mária: A firka lélektana című könyve alapján állította össze.

És most lássuk a listát!

A

Ablak: Nyitottak és kíváncsiak vagyunk a világra. Könnyen teremtünk kapcsolatot, de a közvetlenségünk csak látszólagos, mert megválogatjuk, hogy ki előtt tárjuk fel a legbensőbb valónkat.

Ajándék: Fontosak a számunkra az élet apró örömei, elsősorban azok, amik kézzel foghatók. Látszólag könnyű minket kiismerni, ám gyakran meglepjük a környezetünket.
Alma: Életvidám, élet- és ételszerető, kreatív személyek vagyunk. Elképzeléseinkkel kapcsolatban az önfejűség és az akaratosság jellemző ránk.

Asztal: Realisták, gyakorlatiasok és nagy teherbírásúak vagyunk. Élvezzük mások társaságát, és megosztjuk velük az élet hétköznapi örömeit.

Ásó: Képesek vagyunk összeszedetten és kitartóan végezni a feladatainkat. A kihívásoktól sem riadunk vissza. Amikor valami felkelti az érdeklődésünket, akkor azt alaposan felderítjük, és leásunk a dolgok mélyére.

Autó: Aktív, mozgékony és nagyon önálló személyiségünk van. Szeretjük a kihívásokat, a versenyhelyzeteket. Mivel szeretünk mozgásban lenni, ezért nehezen viseljük a tétlenséget.

B

Babakocsi: Szükségünk van a nagyfokú odafigyelésre, de mi magunk is bőkezűen osztogatjuk a gondoskodást. Szeretünk a társaság középpontja, szíve-lelke lenni, és szívesen irányítunk.

Bohóc: Ellentétesek az érzelmeink. Kifelé vidámak vagyunk, de belül nagyon érzékeny és sérülékeny a lelkünk. Szeretünk a figyelem középpontjába lenni. Nagyon kreatívak vagyunk, és rengeteg meglepő ötlettel tudunk előállni.

Boríték: Jó kedélyű, optimista beállítottságú embereként ismernek minket. Szeretünk ismerkedni, csevegni, könnyen kötünk kapcsolatokat, de az őszinteséggel problémáink akadhatnak.

Bögre: Fontos a számunkra a család, az otthon. Nyílt, megbízható, hűséges és őszinte személyek vagyunk, akiknek erősek az érzései, de ezeket csak azzal osztjuk meg, aki igazán közel került hozzánk.

Busz: Lásd autó, csak sokkal inkább csapatjátékos.

C

Ceruza:Vizuális téren (festés, rajz, fotó) kreatívak vagyunk. Szeretünk tervezgetni, létrehozni. Mindig olyan elfoglaltságot keresünk, amiben igazán az örömünket leljük.

Cica: Változó a természetünk. Egyszer bújni akarunk, máskor elutasítunk minden közeledést. A saját érdekeinket, vágyainkat kiválóan érvényre juttatjuk.

Citrom: Élettel teli, pozitív gondolkodású emberek vagyunk. Az érzéseinket nehezen rejtjük véka alá. A problémás helyzetekből is igyekszünk kihozni a maximumot.

Cserepes virág: Szeretjük az élet szépségeit. Mindig a harmóniára, és az esztétikára törekszünk. Nagyon fontosak a számunkra a gyökerek, a család. Gondoskodó személyiségünk miatt, hajlamosak vagyunk a túlzott önfeláldozásra.

Csiga: Finom érzésű, elmélyült, szenzitív emberek vagyunk, ezért gyakran visszahúzódunk. Számunkra az otthon és a biztos háttér nagyon fontos.

Csillag: Igazi álmodók vagyunk, akik sosem adják fel az álmaikat. A terveinket inspirációra hallgatva valósítjuk meg. Vonzódunk a művészetekhez, vagy mi is alkotunk valamit.

Csengő: Keveset mutatunk meg a világnak az érzékenységünkből. Nincs nagy hangunk, ennek ellenére szívesen követnek minket mások.

Cseresznye: A számunkra fontosak a kapcsolatok. Könnyen beszédbe elegyedünk másokkal, mert egyedül nem érezzük jól magunkat.

Csibe: Kreatív, kíváncsi természetűek vagyunk, ugyanakkor vágyunk a védettségre. Nagyon fontos számunkra az otthon és az édesanyánk. A kisebbekkel és a gyengébbekkel szemben mi viselkedünk gondoskodóan.

D

Dió: Velünk született bölcsesség és tehetség rejtőzik bennünk. Az értékeinket nehezen mutatjuk meg a világnak. Ahhoz, hogy kitárulkozzunk türelemre, biztonságra van szükségünk.

Dinnye: Megértő, szeretetteljes és biztonságra vágyó emberek vagyunk. Egyértelműen fejezzük ki a szándékainkat. Amennyiben nem találunk visszaigazolásra, könnyen elbizonytalanodunk.

Dob: Központi alakok vagyunk. Nagy hatást teszünk a környezetünkre, és szeretjük tovább adni az információkat. Nem csak a szavakból értünk, hanem a legkisebb rezdülésekre is érzékenyen reagálunk.

Dobókocka: Első pillantásra bizonytalanok tűnünk, mégis könnyen, rugalmasan alkalmazkodunk az új helyzetekhez. Taktikus gondolkodás jellemző ránk. Ha nekibátorodunk, akkor hazardírozók is lehetünk.

Dominó: lásd a dobókockánál

asp_620_ovi2

E

Egér: Kerüljük a feltűnést, a látványos megnyilvánulásokat, de a háttérből, észrevétlenül, mindig elérjük, amit akarunk.

Ékszer: Nagy becsben tartjuk az értékeinket. Akkor is vigyázunk rájuk, ha ajándékba kaptuk. Az emlékeinket is ugyanígy őrizzük. A gazdag érzelemvilágunkat szeretjük kifejezni.

Elefánt: Lelkileg és/vagy fizikailag erős, kitartó, békeszerető emberek vagyunk. Ha igazságtalanság ér minket, akkor robbanékonnyá válunk. Az élet gyakorlatias oldalának elfogadásával akadhatnak nehézségeink.

Eper: Érzelmekkel teli, életvidám természetünk van. Szeretjük élvezni az élet fizikai örömeit is. Egyszerre vagyunk ártatlanok és kacérkodók, ennek köszönhetően, könnyedén elbűvöljük a környezetünket.

Ernyő: Vidám, jó kedélyű, környezetét kedvelő személyek vagyunk. Emellett megértőek, beleérzők, védelmezők, vagyunk. Szeretünk segíteni, és mindig azt adjuk, amire a másiknak szüksége van.

Erszény: Hatalmas a lelki erőnk és a munkabírásunk. Ez abból adódik, hogy nem fecséreljük az energiánkat a felesleges dolgokra. Erősen kötődünk a fizikai világhoz.

F

Fa: Kedveljük a társaságot, a világ felé pedig nyitottak vagyunk. Szükségünk van a biztos, stabil családi háttérre. A belső békénk és harmóniánk ebből a kettőből adódik.

Fagyi: Első pillantásra színes, vidám egyéniségek vagyunk, aki szereti az élet élvezetes oldalát. A személyiségünknek van egy olyan oldala, amit nem szívesen mutatunk meg másoknak.

Fakanál: Kíváncsi, nyitott természetűek vagyunk. Szeretjük mozgásba hozni a minket körülvevő eseményeket, összeismertetni embereket. Az élet komoly dolgaiba nem szívesen merülünk bele.

Falevél: Kedveljük a társaságot, jól alkalmazkodunk, képesek vagyunk a másokkal való együttműködésre, de mindvégig megőrizzük az egyéniségünket.

Fazék: Praktikus, gyakorlatias gondolkodásúnk miatt, nem fogadunk el semmit bizonyítás nélkül. A lelki stabilitásunkat a józanság adja. Szívesen megosztjuk másokkal a tudásunkat, tapasztalatainkat.

Fenyőfa: Erős akarat, szilárdság jellemző ránk. Nehezen viseljük el, ha uralkodni akarnak felettünk. Csak azt engedjük közel magunkhoz, aki tiszteletben tartja az önállóságunkat, és elismeri az érdemeinket.

Fenyőág: lásd fenyőfa

Fésű: Fegyelmezett, erős, másokra nagy hatást gyakorló, ám meglehetősen diplomatikus, nyugodt, békés emberek vagyunk.
Fontosak számunkra a külsőségek, és kicsit hiúk is lehetünk.

G

Gólya: Kicsit különc, elkülönült, elmélyült gondolkodó személyek vagyunk. Szeretünk felülemelkedni a hétköznapi dolgokon és rosszul tűrjük, ha megzavarnak abban, amit éppen csinálunk.

Gomba: Szeretünk álmodozni. A gondolatainkat, vágyainkat nem szívesen osztjuk meg másokkal. Olykor meglepjük a környezetünket a hirtelen támadt ötleteinkkel.

Gyertya: Befelé figyelő, elmélyült, elgondolkodó, szemlélődő emberek vagyunk. Nem szeretjük a kapkodást, az elhamarkodott döntéseket, és a sietséget.

Gyöngy: Érzékenyek, finom lelkűek vagyunk. Néha túlérzékenyen reagálunk mások hangulataira, érzelmeire. Az édesanyánk nagyon fontos a számunkra, ezért nehéz tőle elszakadnunk.

Gyűrű: Előfordul, hogy zárkózottnak tűnhetünk, pedig valójában csak szeretjük kijelölni a határainkat, ami mögé nem engedünk be akárkit. Aki bekerül a belső körünkbe, azzal hosszú távra elköteleződünk.

asp_620_ovi3

H

Halacska: Mivel intuitív, odaadó, érzékeny személyek vagyunk, ezért nehezünkre esik elhatárolódni mások hangulatától. Időbe telik, hogy megtanuljuk felismerni és követni az álmainkat, és megérzéseinket.

Házikó: Nyitottak vagyunk a világra, és önállóságra törekszünk, de szükségünk van a biztos támaszra, ahová visszahúzódhatunk.
Hegedű: Érzékenyek, finom lelkűek vagyunk. Lehetnek művészi adottságaink vagy erősen vonzódunk a művészetekhez, és a szépséghez. A szerelem fontos szerepet tölt be az életünkben.

Hóember: Játékos, bohókás, viccelődő, kissé excentrikus emberek vagyunk. Egyéniségünkkel fényt és melegséget viszünk a szeretteink, barátaink életébe.

Hóvirág: lásd virág

Hold: Érzékeny, finom lelkű, olykor túlérzékenyek vagyunk mások hangulatára, érzelmeire. Az édesanyánk nagyon fontos a számunkra, ezért nehezen szakadunk el tőle.

I

Iskolatáska: Fontos, hogy mások mit gondolnak rólunk. Elsősorban az intellektusunkkal, műveltségünkkel szeretünk kitűnni a tömegből. Kíváncsi, érdeklődő személyiségünk van, és szívesen tanulunk új dolgokat.

K

Kacsa: Fontosak a számunkra az emberi kapcsolatok. Ösztönösen kényelemre, örömökre, jólétre törekszünk. Habár érzékenyek vagyunk, mégis gyorsan túltesszük magunkat a sérelmeken.

Kalapács: Erős és elszánt személyek vagyunk. Az akaratunkat határozottan, néha agresszívan nyilvánítjuk ki. Idővel megtanuljuk, hogy változtatnunk kell a viselkedésünkön, ami sikerül is.

Kancsó: Fontos számunkra a család. Otthonos, gyakorlatias, nyílt, megbízható, hűséges és őszinte emberek vagyunk. Az érzéseinket szeretjük másokkal megosztani, amiből néha az lesz, hogy az egészet rázúdítjuk másokra.

Kapa: Ha tennivalónk akad, akkor nem halogatjuk, hanem gyorsan nekilátunk, és elvégezzük. Alaposak vagyunk, szeretünk a dolgok mélyére ásni, és nem végzünk félmunkát.

Katica: Felszínen könnyed, játékos személyek vagyunk. A lelkünk mélyén érzékenyek és szorongók lehetünk. Gyerekként a mesékhez, felnőttként a misztikumhoz vonzódunk. Ha bízunk magunkban, akkor szerencse kísér végig az utunkon.

Kendő: Vonzódunk a titkokhoz, a rejtélyekhez. Titokzatosak, nehezen kiismerhetőek vagyunk, és szeretjük a háttérből szemlélni a dolgokat.

Kerítés: Nehezen oldódunk, és távolságot tartanunk. Már kiskorunkban komoly, felelősségteljes személyiségek vagyunk. A saját határaink mellett, másokét is tiszteletben tartjuk.

Kesztyű: Szeretjük formálni magunk körül a világot, de ezt óvatosan, körültekintően, némi távolságtartással tesszük. Időbe telik mire a saját életünket is kézbe vesszük.

Kettős kör: Számunkra fontosak a kapcsolatok, főleg a szerelem, erről a témáról már korán romantikus elképzeléseink vannak. Elköteleződő, szolidáris, hűséges emberek vagyunk.

Kifli: Közösségi érzésű, melegszívű, szociálisan érzékeny emberek vagyunk. Szívesen adunk másoknak. Képesek vagyunk keményen, néha erőnkön felül dolgozni.

Kocka: Stabilitásra és biztonságra törekszünk. Felnőttként nagy hangsúlyt fektetünk az önismeretre. Általában nem a könnyebb utat választjuk, hanem a nehezebb, kihívásokkal teli megoldásokat kutatjuk.

Kocsikerék: Lendületes, dinamikus személyiségünk van. A változásokhoz jól alkalmazkodunk. Látszólag gyorsan hozunk döntéseket, mégis a magunk módján alaposan mérlegelünk.

Korona: Szeretünk a középpontban lenni, irányítani, kitűnni a tömegből. Sokat kell gyakorolnunk az önuralmat.

Kosár: Szívesen adunk, örömmel segítünk, másoknak vigaszt, biztonságot nyújtunk, de elfogadni is képesek vagyunk.

Körte: Lágy, odaadó, fiúként is inkább lányos, érzékeny természetünk van. Szeretjük, ha babusgatnak.

Kulcs: Felelősségteljes, korán érő, kissé távolságtartó emberek vagyunk. Alaposan megválogatjuk a szavainkat és a barátainkat

Kutya: Odaadó, hűséges, megbízható barátok vagyunk. Jellemzően lelkiismeretes, érzelmileg mélyen kötődő emberek vagyunk, akik néha túlságosan igazodnak másokhoz.

asp_620_ovi4

L

Létra: Szellemileg nyitott, érdeklődő, kitartó személyek vagyunk. Nehezen fogadjuk el a támogatást, pedig fontos számunkra az elismerés, de keményen meg is dolgozunk azért.

Ló: Mivel lendületesek vagyunk, ezért nem szeretünk egy helyben toporogni. Kreatív, ötletes emberek vagyunk, és szívvel-lélekkel követjük az álmainkat. Nehezen viseljük, ha korlátozni akarnak minket, mert hatalmas a szabadság utáni vágyunk.

Locsolókanna: Érzelmes, gondoskodó emberek vagyunk. Szívesen megosztjuk az értékeinket, figyelmünket, energiánkat másokkal. A saját érdekünkben meg kell tanulnunk, hogy ne legyünk mindig túláradóak.

Lóhere: Nyitottan állunk az élethez, mert bízunk benne. Képesek vagyunk az alkalmazkodásra, a változásra. A szerencsénket annak köszönhetjük, hogy észrevesszük a lehetőségeket.

Lufi: lásd a papírsárkánynál

M

Maci: Lelkileg és/vagy fizikailag is erős, kitartó, játékos, kedves emberek vagyunk. Azokkal szemben, akiket szeretünk, harcias védelmezőkké változunk.

Makk: Fontos a számunkra a jólét, és szeretjük élvezni az életet. Bízunk önmagunkban, ezért képesek vagyunk hittel, kitartással dolgozni az elképzeléseinkért.

Málna: lásd az epernél

Masni: Kedves, romantikus természetünk van. Tudunk, és akarunk is kötődni. Fontos számunkra külsőség, ezért adunk a megjelenésünkre. A figyelmességünk nem öncélú, tehát mások felé is megnyilvánul.

Méhecske: Szeretünk közösségbe, másokkal együtt tevékenykedni. Szorgalmasak, megbízhatóak, alkalmazkodók vagyunk. Jól eligazodunk a hétköznapi dolgokban, bár az önállóságot meg kell tanulnunk.

Mérleg: Egyensúlyra, igazságosságra és mértéktartásra törekszünk. Diplomatikusak vagyunk, de néha bíráskodunk. A döntéseinket objektíven, lehetőleg mások érdekeit figyelembe véve hozzuk meg.

Mókus: Kommunikatív, tervezgető, nyitott természetű emberek vagyunk. Mások felé segítőkészen és kíváncsian fordulunk. Szeretünk tartalékolni, gyűjtögetni és nagy becsben tartjuk az értékeinket.

N

Napocska: Optimista, derűs, életigenlő, a világot pozitívan, bár leginkább csak a saját szemszögünkből szemlélő személyek vagyunk. Az apa fontos személy a számunkra.

Nyuszi: Fizikailag és lelkileg is energikus, könnyen regenerálódó emberek vagyunk. Szeretetreméltó, kedves és meglehetősen harmonikus személyiségünk van, bár bizonyos szituációkban igencsak félénken viselkedünk.

O

Olló: Kreatív, ötletgazdag és fantáziadús emberek vagyunk. Az elképzeléseinket szeretjük gyakorlati síkon is megvalósítani. Kapcsolatainkban ragaszkodóak vagyunk, de elfogadjuk, hogy ha vége, akkor vége.

Óra: Az időbeosztás végletei jellemzőek ránk. Vagy egészen kis kortól precízek és pontosak vagyunk, vagy ellenkezőleg, folyton kapkodunk, és türelmetlenek vagyunk.

asp_620_ovi5

P

Palack: Titokzatos, rejtélyes emberek vagyunk. Nem szívesen adjuk ki magunkat másoknak. Ösztönösen nyitottak vagyunk a spiritualitásra, amit szeretnénk felszabadítani magunkban.

Palota: Gyermeklelkűek, álmodozók vagyunk. Vágyunk a biztonságra, a védelemre. Stabil pontokra, kapcsolatokra és ismerős helyzetekre van szükségünk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.

Papírsárkány: Játékos kedvű, fantáziadús, tervezgető emberek vagyunk, aki nagy álmokat dédelget. A hétköznapok szürkeségét fárasztónak találjuk, ezért a megvalósítás gyakorolnunk kell.
Patkó: Látszólag vidám, bizakodó életfelfogású emberek vagyunk, aki bízik a szerencséjében. Emögött nagyadag bizonytalanság is megbújhat.

Perec: Finom érzésű, elmélyült, szenzitív személyiségek vagyunk, ezért a visszahúzódás, az otthon, és a fizikai biztonság is fontos a számunkra.

Pillangó: Szeretjük a szépet, a csinos holmikat. Jellemzően álmodozók és kissé naivak vagyunk. Néha időbe telik, mire a művészi vagy egyéb képességeinket kibontakoztatjuk.

Pipa: Nyugodt, megfontolt, békés természetű emberek vagyunk. Szeretünk a háttérbe meghúzódva figyelni. Ritkán veszítjük el a türelmünket. Nem szívesen osztjuk meg másokkal az érzelmeinket, véleményünket.

Postaláda: Szívesen összegyűjtjük a híreket, az információkat. Mindig tudunk valami érdekeset mesélni. Optimista, bizakodó természetünk miatt mások érdeklődve hallgatnak minket.

Pöttyös labda: Életvidám, játékos, pajkos személyek vagyunk. Keressük és kedveljük mások társaságát. Könnyen szerelmesek leszünk.

R

Rádió: Szeretjük figyelni a körülöttünk zajló eseményeket, és odafigyelünk mások véleményére. Emellett jó beleérző-képességünk van, amivel sokszor szinte megérezzük a jövőbeli eseményeket.

Répa: Gyakorlatias, valóság közeli, ragaszkodó és hűséges személyiségünk van. Fontos számunkra a származás, a család, a gyökerek. Jellemzően az élet praktikus és érzéki oldalát élvezzük.

Repülő: Spirituális, ötletes, inspiratív emberek vagyunk. Erőfeszítés nélkül haladunk előre azokban a tevékenységekben, amelyekben örömet és szabadságot találunk. Hajlamosak vagyunk elrugaszkodni a földtől.

Rózsa: Meglehetősen tudatosak, fiatalon is érett személyiségek vagyunk. Teljességre, harmóniára törekszünk, ezért igyekszünk mindenből kihozni a lehető legtöbbet, legszebbet.

Ruha: Fontos a számunkra az, hogy mit gondolnak rólunk mások. Igényesek vagyunk és nagyon odafigyelünk magunkra. Néha túl sok mindennek akarunk megfelelni, ez pedig bizonytalanná tesz.

S

Sál: lásd kendőnél

Sapka/kalap: Könnyen beilleszkedünk egy csoportba, közösségbe, de ragaszkodunk a saját véleményünkhöz, elképzeléseinkhez. A lelkünk mélyén mindig függetlenek maradunk.

Seprű: Aktívak, és tevékenyek vagyunk. Megbecsüljük az önfeledt, gondtalan perceket. Az élénk fantáziánk hatással van másokra. Szeretjük irányítani magunk körül az embereket, az eseményeket.

Süni: Éles eszűek és leleményesek vagyunk. Vigyázunk az értékeinkre, ügyesen megszerezzük azt, amit akarunk. Kerüljük azokat a helyzeteket, ahol bánthatnak, vagy megsérthetnek minket.
Szánkó: Optimista, vidám, eleven emberek vagyunk. Szeretjük, ha a dolgaink könnyen, egyértelműen alakulnak. Ha akadállyal találkozunk, akkor időbe telik, míg alkalmazkodunk az új helyzethez.

Szék: Számunkra fontos a fizikai (később anyagi) biztonság, a stabilitás. Gyakorlatias gondolkodásunk, megfontolt személyiségünk olykor túl kényelmes bizonyos.

Szekrény: Titokzatos vagy titkolózó személyek vagyunk, aki nem szereti magánügyeit a nagy nyilvánosság elé tárni. Az életünket szeretjük rendben tartani. Az energiakészletünket ebből a biztos, stabil háttérből töltjük fel.

Szélmalom: Szellemi beállítottságú, rugalmas és nyitott gondolkodásúak vagyunk. Közvetítőként és átadóként is kiváló munkát végzünk. El kell érnünk, hogy saját hitrendszert alakítsunk ki és kitartsunk a nézeteink mellett.

Szemüveg: Éleslátású, érdeklődő, világra nyitott emberek vagyunk, aki szereti látni a mélyebb összefüggéseket, megismerni a valódi okokat. nehezen tárjuk mások elé a valódi énünket.

Szilva: Jó kedélyű, vidám természetű személyek vagyunk. Képesek vagyunk élvezni és értékelni az élet egyszerű szépségeit, apró örömeit.

Szív: Szociálisan érzékeny, segítőkészek vagyunk, de nagyon igényeljük a törődést, a szeretetet. Meglehetősen kiszolgáltatottak vagyunk érzelmileg.

Szivárvány: Álmodozó természetű, színes egyéniségek vagyunk. Szívesen követünk magasztos eszméket. Gyakorolnunk kell a gyakorlati kivitelezést, a megvalósítást.

Szőlő: Jellemzően vidám, bohókás és társaságkedvelő természetünk van. Alapvető elégedettség, életigenlés jellemez minket, ezért áramlik felénk a bőség.

Szőnyeg: Szeretjük a mozgást, a változatosságot. Elviseljük a monotonitást, de közben a képzeletünk gyakran máshol jár. A saját életünket mi magunk akarjuk alakítani.

T

Telefon: Jó kommunikációs képességeink vannak. Szükségünk van a társaságra, a kapcsolatokra. Szeretjük megbeszélni a problémáinkat, gondolatainkat másokkal.

Tojás: Csupa fejlődési lehetőség számunkra az élet. Termékeny és kreatív személyiségünk van. Mivel sosem vagyunk elégedettek az eredményeinkkel, ezért mindig újabb és újabb kihívások után kutatunk.

Torta: Szeretjük élvezni a finom falatokat, a kellemes perceket. Arra törekszünk, hogy minden fontosabb momentumnak ünnepélyes hangulatot kölcsönözzünk. Néha mohón faljuk az életet.

Törpe: Okos, intelligens, agyafúrt személyek vagyunk. Szívesen szórakoztatunk másokat. Viccelődő természetünket felnőttként sem hagyjuk el. Tehetségünket érdemes gyakorlati dolgokban megvalósítanunk.

Tulipán: Jó ízlésű, igényes, magas fokú esztétikai érzékkel, esetleg művészi képességekkel rendelkező emberek vagyunk. Szeretünk a középpontban lenni, ám ezt nem erőszakkal, hangoskodással érjük el.

V

Vasaló: Fontos a számunkra a rend, nem csak fizikai, hanem lelki értelemben is. A problémás élethelyzeteket szeretjük elsimítani, így képesek vagyunk a lassú, de biztos előrehaladásra.

Váza: Komoly alaptermészetünk van. Fogékonyak vagyunk a szellemi dolgokra. Mivel az érzékenység és az intuitív viselkedés is jellemző ránk, ezért óvatosak és elhatárolódóak is vagyunk. Sok belső értékünk van, kedveljük a szépséget, a harmóniát.

Virág: Szeretjük az egyszerű szépséget. Romantikus, érzelmes, kreatív és művészi személyiségek vagyunk, és nehezen növünk fel.

Vitorláshajó: Mindig találunk valamilyen tevékenységet, amivel akár egyedül is lekötjük magunkat. Lelkileg fogékonyak, érzékenyek, és beleérzők vagyunk.

Vonat: Felfedező, kalandvágyó, nagyszabású terveket dédelgető emberek vagyunk. Ha megvalósításról van szó, akkor a megfontoltság jellemző ránk. Jól be tudjuk osztani az erőnket, időnket és nagy a teherbírásunk.

Vödör: Fontos a számunkra a család. Otthonos, gyakorlatias, nyílt, megbízható, hűséges és őszinte emberek vagyunk. Szeretjük másokkal megosztani az érzéseinket. Olykor ebből az lesz, hogy rázúdítjuk másokra azokat.

Z

Zászló: Szeretünk a középpontban lenni, olykor dirigálni is. Nagyon fontosak a számunkra az elképzeléseink. Ezeket másokkal is megosztjuk.

Hozzászólások:

2 thoughts on “Neked mi volt a jeled az oviban ? Ezt jelenti?”

Comments are closed.