ÍGY KÉSZÍTS FAZÉKBAN PIZZÁT! ISTENI!

Amikor először találkoztam a fazékban sült pizza receptjével, azt gondoltam, nyilván egy megkésett áprilisi tréfának szánták. Aztán megnéztem a fotót és úgy döntöttem, kipróbálom. Nem bántam meg, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók: pizzalapok, paradicsomszósz, pepperoni, azaz csípős ízesítésű szalámi vagy kolbász, és 300 gramm mozzarela.

Elkészítés: nem kell megijedni a ránk váró feladattól, ugyanis csak egyedül az lehet kissé nehézkes, hogy a lapokból akkora méretű köröket vágjunk ki, mint a fazekunk szája, de ebben segít az edényre illeszkedő fedő, csak rá kell helyezni a tésztára és körbe kell vágni.

pizza-cake

Miután ezzel megvagyunk, akkor sütőpapírral béleljük ki a fazekat, majd rakjuk bele az első tésztaréteget. Erre pedig jöhet a paradicsomszósz, a mozzarela, és a felvágott pepperoni. Ha ezekből van bőven, nem muszáj spórolni, hiszen minél vastagabb a két szint közötti töltelék, annál finomabb és kiadósabb lesz a pizzánk.

A következő két rétegnél is így kell eljárni. Jöhet a sütés, 25-30 perc alatt el is készül, ezt a finom, ropogósra sült teteje fogja jelezni. A sütőpapír segítségével vegyük ki pizzánkat a fazékból, majd óvatosan vágjuk fel szeletekre. Jó étvágyat!

Hozzászólások: