Honnan tudhatod, hogy irigy ember van a környezetedben? Könnyen rájöhetsz!

Az a legrosszabb dolog amikor van melletted egy olyan személy, akiben tökéletesen megbízol és egyszer csak rájössz arra, hogy ő nem is egy igazi barát, vagy kolléganő, hanem egy ellenség.

Árpád az író összebarátkozott egy másik íróval, akivel a háború idején átvágtak a pusztán. Az író megbetegedett, már egy lépés választotta el a haláltól, amikor Árpád magára hagyta őt és egyedül folytatta az útját. A barátja csak annyit kért tőle, hogy emberi módra temesse el, erre Árpád cinikusan azt válaszolta, hogy majd a puszta eltemet.

Valamilyen csoda folytán az író túlélte a betegséget, majd néhány év múlva véletlenül ismét találkoztak. Árpád nagyon boldog volt amikor meglátta halottnak gondolt barátját és azt mondta neki, de jó, hogy életben vagy! Ennyi volt, mert ez a barátság többé már nem létezett.

Ahhoz, hogy ne maradjon egyedül a pusztán, amikor már minden jel a halálra mutatott, tudni kell, hogy mi a jele egy hamis barátságnak, ismeretségnek. Egy hamis barát csak saját magáról beszél, amikor téged meghallgat elrejti azt, hogy nem érdekli mit mondasz, főleg akkor, ha a problémáidról beszélsz. Biztosan talál valami fontos dolgot amit rögtön el kell végeznie vagy hamis együttérzését fejezi ki veled szemben.

Egy hamis barát mindig elfoglalt amikor neked szükséged lenne rá. Ugyanakkor ő mindig a segítségedet kéri, legyél te bármilyen helyzetben is, még a szabadidődet sem tartja tiszteletben. Egy ilyen személy felhívhat telefonon reggel 5 órákkor csak azért, hogy elmondja a problémáját, vagy pénzt kérjen kölcsön, vagy azért, hogy elvidd valahová az autóddal, azért hogy ne kelljen másnak fizetnie ezért. Az elején hálásan megköszöni azt, hogy segítettél neki, de sohasem fogja kifizetni neked vagy soha nem fogsz kapni ezért egy tábla csokit sem, hiszen barátok vagytok.

Egy hamis barát olyan vicceket mond mindenki előtt, amivel rád hivatkozik és téged kritizál, azt gondolja, hogy neki joga van ehhez, mert barátok vagytok. Egy ilyen barát minden féle csúnya dolgot mesél neked arról, hogy mit hallott rólad, de ő nem védett meg téged, ezeknek a dolgoknak a hallatán. A hamis barát nem ismeri el a te sikereidet, sőt azt mondja neked, hogy úgysem tart sokáig. Újra dohányozni fogsz, ismét meghízol, a diétától hullni fog a hajad és az új főnököddel úgysem fogjátok megérteni egymást. A hamis barát a hátad mögött kibeszél, mindenkinek elmondja hogy milyen az életed, véletlenül még a titkaidat is kifecsegi, majd aztán szemrebbenés nélkül azt mondja, nagyon sajnálom, véletlenül kicsúszott a számon.

A hamis barát irigy, ha komoly problémád van ő támogat, de csak szóban, tettekkel nem, és titokban örül annak, hogy veled olyan rossz dolgok történnek. Amikor pedig sikered van vagy boldog vagy, ő szomorúvá válik és azt várja, hogy mikor lesz már vége az örömödnek.

Sok jele van egy hamis barátságnak, ő elfelejti a kisebb tartozásokat, de ha véletlenül bármilyen dologban is segített neked, akkor arra mindig emlékeztetni fog és el fogja mesélni mindenkinek. Egy hamis barát még arra is képes, hogy flörtöljön a partnereddel.
Figyelj oda kikkel barátkozol, mert a mai kapcsolatok legnagyobb része nem önzetlen, legyen az kolléga, szomszéd, ismerős, volt osztálytárs, vagy gyerekkori barátnak gondolt személy.

Hozzászólások: