Szívszorító: egy 8 éves kislány utolsó kívánsága (innen látszik mennyire tiszta a lelkük)

A NOÉ állatotthon sokat tapasztalt munkatársai is megdöbbentek, amikor egy pár jelent meg náluk adománnyal, és elmondták, hogy egy nemrég elhunyt 8 éves kislány utolsó kívánságát teljesítik ezzel. A kis Lili ugyanis azt kérte halála előtt, hogy azt a pénzt amit koszorúkra költenének, inkább az állatotthon nehéz sorsú állatainak megsegítésére fordítsák.
Nem tudták, hisz nem is tudhatták, hogy mi vezetett Lili drámaian korai halálához, ahogy azt sem, hogy miért a NOÉ-t választotta ki arra, hogy a síron túlról is segítsen. Csak álltak összeszorult szívvel, és átvették az adományt. Egy aprócska kislányét, aki annyira szerette az állatokat, hogy rövid élete utolsó pillanataiban is rájuk gondolt, elgondolkodtató példát mutatva ezzel az összes felnőttnek is?
Az állatvédők a közösségi oldalukon számoltak be a megindító esetről:
?Szívszorító pillanatok részesei voltunk ma a NOÉ Állatotthonban, és megrendülésünk nem csillapul ..
Egy 8 éves kislány, Nyirati Lili utolsó kívánságát jött teljesíteni egy pár, aki azt kérte, hogy ne vegyen senki koszorút vagy virágot a halála után, inkább egy állatotthon négylábú védenceire költse azt az összeget. Ezt a kívánságot teljesítette az a pár, akik ma eljöttek hozzánk egy kosárnyi adománnyal, hogy Lilire emlékezzenek.
Ökölbe szorult szívvel, elakadt szavakkal, könnyeinket morzsolgatva vettük át az adományt, és gondoltunk hálával arra a kislányra, akit nem ismertünk, de ő annyira szerette az állatokat, hogy még halála után is gondolt rájuk.
Nap mint nap látunk szívszorító emberi és állati sorsokat. Mindig azt hisszük, hogy már megerősödtünk eléggé ahhoz, hogy az ilyen nehéz pillanatokon is nagy levegőt véve, érzelmeinket háttérbe szorítva átlendüljünk, de ennek a kicsi lánynak még alig elindult élete véget ért, és ezt nagyon nehéz ismeretlenül is sírás nélkül, fájdalom nélkül elviselni.
Köszönjük Lilinek és köszönjük a rá emlékező párnak, hogy szívünkről leolvasztottak néhány hosszú ideje ráfagyott réteget, hogy érzelmeink felszínre törhettek, mert ezek nélkül a pillanatok nélkül nem tudnánk szívvel és lélekkel tovább küzdeni.
Lilit biztos sok négylábú pacsiosztó veszi körül az Angyalok között, akik vigyáznak rá.
Részvétünk a szüleinek, családjának, barátainak és ismerőseinek!
Köszönjük, hogy általuk egy picit megismerhettük Lilit!?
A szó bennakad. Nem is nagyon lehet ehhez semmit hozzáfűzni. Talán csak annyit, hogy ha a földön nincs is igazság, reméljük ott fent ? ahonnan Lili néz most le ránk ? talán van.
Hozzászólások:

4 thoughts on “Szívszorító: egy 8 éves kislány utolsó kívánsága (innen látszik mennyire tiszta a lelkük)”

Comments are closed.