HIHETETLEN TRÜKK, AMIT MÉG NEM ISMERSZ! TEGYÉL CITROMOT A MOSÓGÉPBE!

A HÁZTARTÁSI PRAKTIKÁK KÖZÜL MÉG HIÁNYZIK ANNAK ISMERETE, HOGY MIÉRT IS TEGYÜNK CITROMOT A MOSÓGÉPBE ÉS HOGY HOGYAN IS HASZNÁLJUK A MOSÁS SORÁN.

A citrom remek természetes és olcsó módszer, ha a foltok eltávolításával bajlódunk, vagy ha a fehér ruhákat szeretnénk hófehéren kivenni a mosás után. Sokszor megtörténik ugyanis az a probléma, hogy a fehérek egy idő után beszürkülnek.

Foltok eltüntetésénél a citrom kifacsart levét öntsük forró vízhez és áztassuk ebben a makacs foltos ruhákat egy órán át. Sok esetben, ha kisebb foltról van csak szó, a félbevágott citromot dörzsöljük a foltba és megoldódott az addig drága problémánk.

citrom-mosógép-tudasfaja

A mosógépben alkalmazva is nagyon hasznos, ennek előnyeiről kevesen tudnak, sokan ugyanis hihetetlennek találják a módszert. Egy pohár facsart citromlevet öntsünk a mosógépbe vagy az öblítő tartályába, amitől a ruháink fehérebbek és illatosabbak lesznek.

Azoknál a ruháknál, amelyek könnyen engedik a színanyagokat óvatosan kell bánni, mert azon vehetjük észre magunkat, hogy egy halványabb foltunk maradt a ruhán.

A citrom olcsó és természetes segítség, ami a drága vegyszerekkel és folteltávolítókkal ellentétben nem okozhat bőrirritációt és nem káros a ruhák számára sem. Emellett a mosógépünket is hatékonyan tisztítja, tehát egy mosás alkalmával kettős funkciót láthatunk el vele. Érdemes tenni egy próbát, nem bánjuk majd meg!

Hozzászólások: