Hibák, melyeket soha ne kövess el szakítás után!

1000_szakitas1_20150306_072826

Sokan tesznek kétségbeesett lépéseket azután, hogy szakítottak, vannak azonban olyan hibák, melyeket akkor sem szabad elkövetni, ha akkor minden vágyunk ezeket meglépni.

Nagy szerelem volt, de vége. Úgy érzed, összeomlott a világ. A szakítás utáni első napokban, hetekben iszonyúan pocsékul érzed magad. Mégsem szabad, hogy szomorúságodban néhány buta hibát elkövess!

Hirtelen nagyon egyedül érzed magad, természetes, hogy rettenetesen hiányzik az ex, és mindent megtennél, hogy kirángasd magad ebből az állapotból.

Számos tanács létezik arra, hogy az elválás utáni időszakot enyhíteni tudd, de arról nem sokan írnak, mi az a 8 legdurvább dolog, amit nem szabad megtenned, ha később nem akarod megbánni.

1. Ne osztd meg fájdalmadat a világhálón!

Jól esik kiírni magadból a fájdalmat, ráadásul az internet világa befogadó, türelmes, bármikor hozzá fordulsz, ?meghallgat?? Tény, hogy sok embertől kaphatsz a közösségi médián keresztül vigasztalást, bátorítást, mindazonáltal nem ez a megfelelő hely, hogy megszabadulj a fájdalmadtól, és tíz percenként posztolj vagy válaszolgass a kérdésekre, tanácsokra. Ha így teszel, tuti több csomag százas papírzsebkendőt elfogyasztasz majd.

2. Ne kémkedj az ex után!

Ki ez a nő vele?? ?Mit csinált most?? Az internet végtelen lehetőséget nyújt arra, hogy más emberek életébe beleláss. Anélkül, hogy tartanád vele a kapcsolatod, látod mit tesz és kivel van az exed. Ne kínozd magad ezzel, ne nézd a fotóját és ne olvasd, mit csinál, hogy érzi magát! Így csak még fájdalmasabbá teszed a napjaidat.

3. Ne büntesd magad magánnyal!

Senki nem várja el tőled, hogy minden este a barátaiddal bulizz szakítás után, mondván nem akarod a rossz kedveddel elrontani az estéjüket. De az sem jó, hogy egyfolytában otthon gubbasztasz az ágyban és a közös emlékekbe menekülsz. Néha-néha igenis ki kell mozdulnod otthonról!

4. Ne változtass ésszerűtlenül!

Mondják, ha egy nő drasztikusan változtat a frizuráján, ott vagy új szerelem, vagy szakítás van a háttérben. Mielőtt más színre festetnéd a hajad, vagy fiúsra vágatnád, vagy átköltöznél egy másik kerületbe, városba, hogy elfelejts mindent, ami rá emlékeztet, gondold át, tényleg szükség van-e minden újításra. Van néhány változtatásra vonatkozó ötlet, ami valóban hasznodra lehet, de mielőtt egyik napról a másikra teljesen átalakulnál, aludj ezekre egyet. Vagy inkább többet.

5. Ne akarj szoros kapcsolatot tartani az exszel!

Vége, de barátok maradhatunk.? Á, nem tudsz a barátja maradni, főleg, ha ő hagyott ott. Ehhez még túl mélyek iránta az érzéseid. És lehet, hogy mindig is azok lesznek, ha folyton a közelében leszel. Tarts inkább egy ideig tőle távolságot, és majd meglátod, hogyan alakul az életetek!

6. Ne szexelj az exszel!

Mással még nem menne, ő pedig ismeri minden rezdülésemet?? Ez a lehető legrosszabb, amit szakítás után tehetsz. Lehet, hogy már túl is vagy egy ilyen éjszakán, de jó lenne, ha nem válna ez szokássá. Ha fizikailag nem tudsz tőle elszakadni, hogyan tudnád kizárni a szívedből?! És hogyan tudnál nyitni más felé. Mert mindenképpen nyitni kellene, hiszen szakítottatok. A szex az csak ?szex? ? nem garancia az újrakezdésre.

7. Ne reménykedj abban, hogy újra összejöttök

Persze, történ már ilyen a történelemben, és reménykedni jó. Csak utána csalódni kellemetlen. Ne ess abba a hibába, hogy azt gondolod, ez a szakítás csak ideiglenes! Az esetek többségében ez nem történik meg soha.

8. Ne állj bosszút!

A csúnya szakítás sokakat sarkall arra, hogy bosszút álljon. De valóban szükség van erre? Jobb lesz neked ettől? És idővel, ha már elmúlt a fájdalom, lelkiismeretfurdalás nélkül tudsz majd visszagondolni a kis bosszúdra? Ezeket mindenképpen át kell gondolnod, mielőtt kiszúrod a kocsija gumiját és egyéb butaságot követnél el.

Hozzászólások:

One thought on “Hibák, melyeket soha ne kövess el szakítás után!”

Comments are closed.