5 titok, amit a boldog párok ismernek

1 ? Maradj önmagad! Oké, hogy fontos egymáshoz alkalmazkodni, de a kedvenc szokásaidról, rituáléidról ne mondj le: a vasárnap esti hosszú kádban ázás featuring egy jó Patricia Highsmith-krimi vagy a kirándulások a barátnőddel továbbra is legyenek az életed részei, mert így tudod megőrizni magában a szenvedélyt.
2 ? Figyelj az apróságokra! Ismersz te is olyan boldog, idős párt, akik még 70 felett is előmelegítik a másik papucsát a radiátoron, mielőtt hazaér a másik és bekészítik a kávét a szerelmüknek, ha korábban indulnak el otthonról? Az ilyen kis figyelmességek rengeteget számítanak: és azt se felejtsd el, hogy nagyjából 5 kedvesség vagy dícséret vált ki egy darab sértést vagy figyelmetlenséget.
3 ? Ne drámázz! Az élet nem Hollywood, ahogy azt a GEG nevű remek fiúbanda is megénekelte: szóval nem kell meglepődni azon, hogy a vágyaitok nem égnek az idők végtelenségéig folyamatosan a legforróbb hőfokon. Ha mindketten elfogadjátok, hogy mást jelent szerelembe esni és szerelemben élni és nem érzitek a nyomást, hogy mindig úgy ?kellene? viselkednetek, mint a fékon repkedő Edward és Bella, akkor kiegyensúlyott és meghitt marad a kapcsolat.

4 ? Az előzőhöz kapcsolódva: ne hasonlítgasd magatokat más párokhoz! Egyrészt: ez nem verseny, másrészt fogalmad sincs, milyen lehet a boldognak tűnők élete otthon, a négy fal között. A szerelmetek amúgy sem attól lesz különleges, hogy olyan, mint másoké, hanem attól, hogy egyedi, rólatok szól, ti formáljátok a személyiségetekkel és a saját szabályaitokkal.

5 ? Nyugodtan tervezzétek be a hancúrt! Oké, nem ez a legromantikusabb tipp, de még mindig jobb egyeztetni a naptárt, mint teljesen leszokni a szeretkezésről. Mindenki fáradt, stresszes és túl keveset alszik, szóval félre a kifogásokkal: bizonyított, hogy ha egy héten legalább kétszer összebújtok, az élet minden területén elégedettebbek és hatékonyak lesztek. És ne felejtsd el: attól, hogy megbeszélitek, hogy kedd délután 5-kor találkozok a kanapén, még lehettek spontánok és meglephetitek a másikat valami dögös dologgal.

o-HAPPY-MARRIAGE-facebook

Hozzászólások: