Listát készített férje zavaró szokásairól. Amit ezután a férfi tett, könnyeket csal mindannyiunk szemébe

Megható élettörténet következik, amelyben a feleség egy három oldalas listát készített férje idegesítő szokásairól, de a ház ura is készült egy „meglepetéssel”.
Egy fiatal pár összeházasodott, nagy lagzit tartottak, ahol természetesen a családtagok, rokonok, barátok is részt vettek. A mennyasszony gyönyörű volt, de a vőlegény is úgy festett, mintha egy divatmagazinból vágták volna ki. Nagyon szép esküvő volt, a fiatalok imádták egymást.
Eltelt pár hónap, a feleség pedig a következő ötlettel állt elő a férjének: „Egy folyóiratban azt olvastam, hogy még közelebb kerülhetünk egymáshoz, még jobban megismerhetjük egymást, ha listát készítünk, amelyben leírjuk a másik kissé zavaró, idegesítő tulajdonságait, szokásait. Utána ki kell elemezni ezeket, el kell beszélgetni egymással, és akkor már a megoldások is körvonalazódni fognak, és az életünk boldogabb lesz.”
A friss férj belement a játékba, így mindketten elvonultak egy külön szobába, és elkezdtek töprengeni, hogy melyek a zavaró jellemvonások, szokások a másikban.
Következő nap, reggelizés közben előkerültek a listák. A feleség kezdte a felsorolást, hangosan olvasta fel a három oldalas listát, de egyszer csak azt vette észre, hogy a férje elkezd sírni.
Mi történt? – kérdezte.
Semmi, folytasd kérlek – mondta a férj.
A feleség továbbolvasta az irományát, majd mikor végzett, összefogta a papírokat.
Most neked kell felolvasnod a tiedet, majd azután meg kell beszéljük az elhangzottakat – szólt oda a férjének.
A férje csendesen a következőket mondta:
Én nem írtam semmit a lapra. Azt gondolom, hogy úgy vagy tökéletes, ahogy vagy. Semmit sem változtatnék rajtad, gyönyörű vagy, nekem te vagy a tökély, testileg, lelkileg.
A feleség annyira elérzékenyült szerelme őszinteségétől, hogy sírva fakadt.
Tanulság: az élet tele van szépségekkel, csodával, ezért nem érdemes egy percig sem a rosszat, a negatívumot keresni. A boldogság kulcsa a jó meglátásában rejlik.
Hozzászólások:

One thought on “Listát készített férje zavaró szokásairól. Amit ezután a férfi tett, könnyeket csal mindannyiunk szemébe”

Comments are closed.