Ha ennyit szeretkezel a héten, az lassítja az öregedést

Kutatók kiderítették, hogy a kiegyensúlyozott sze@uális élet az egészségre is jó hatással van.

z a megállapítás persze elsőre nem tűnik nagy meglepetésnek, az már inkább, hogy a sze@az öregedésre is hatással van. Legalábbis módjával – számolt be az Insider egy új tanulmányról.

A San Francisco-i Kalifornia Egyetem által közzé tett írás szerint 129 kapcsolatban élő édesanya sze@uális szokását vizsgálták egy héten keresztül.

A kutatók kiderítették, hogy azok az alanyok, akik legalább egyszer ágyba bújtak partnerükkel a tesztidőszak folyamán, hosszabb telomerekkel, nukleoprotein sapkával rendelkeztek a DNS-szálaik végén, mint akik nem sze@eltek egyáltalán.

Ez a tulajdonság megakadályozza a kromoszómák sorvadását – mutattak rá.

A telomerek az öregedés, a helytelen táplálkozás és a magas alkoholfogyasztás következtében rövidülnek. Ezzel szemben az aktív életmód, a helyes étkezés, és esetünkben a sze@, javít rajtuk, megnyújtja azokat. Párhuzamosan folyó kutatások azt állítják, hogy ezek a telomerek segíthetnek elérni magasabb életkort, illetve fizikai és mentális egészséget a kor előrehaladtával.

Érdekes, hogy a tanulmány szerint a kiegyensúlyozott párkapcsolat, a konfliktusok kezelése, a csökkentett stressz nincs hatással a telomerek hosszára, ahogy a sze@ minősége sem.

Természetesen ez csak egy rövid vizsgálata volt, de egyéb kutatások már megerősítették, hogy

a heti minimum egy sze@uális együttlét ideális a párok számára.
A cikk szerint fontos, hogy a párok annyiszor szeretkezzenek, ahányszor jól esik nekik, és az értelmetlen sze@ miatt ne feledkezzenek meg az egészséges életmódhoz vezető egyéb módszerekről sem.

Hozzászólások: