EZT AZ ÖT HIBÁT VALÓSZÍNŰLEG TE IS ELKÖVETED A MOSDÓBAN!

Ahogy az élet minden területén, úgy a mosdóban is érvényes néhány íratlan szabály…

Úgy gondolod, hogy mivel már felnőttél, így minden alapvető mosdó-szabállyal “tisztában” vagy? Azt hiszed, nem érhetnek meglepetések? Csak figyelj!

enhanced-buzz-22459-1370963988-14.jpg.1200x630_q85_crop-center_upscale

Van egy-két, szokásunkká vált dolog, amit jobb lenne, ha mind elfelejtenénk, mert rosszat tehet! Mivel senki nem szokta megkérdezni a másikat a mosdóhasználati szokásairól, így ezek a dolgok általában ki sem derülnek. Íme öt rossz közülük:

  • Ha szexuális együttlét előtt mész vizelni, és nem utána. Megéri utána elmenni, hiszen azzal olyan húgyúti fertőzéseket kerülhetsz el, amikkel egyáltalán nem szeretnél szenvedni, hidd el!
  • Ha vécézés közben telefonozol. Egyrészt azért veszélyes, mert sokkal több időt töltesz abban a helyzetben, amiben a nagy dolgodat intézed, fennál az aranyér esélye, másrészt az amúgy is baktériumoktól nyüzsgő telefonod most kap egy kis mosdó-kórokozó adagot is.
  • Ha elhanyagolod a kézmosást. Ez a legnagyobb bűn, amit elkövethetsz. Teljesen mindegy, mennyire sietsz, a kézmosásnak meg kell lennie. Ez az a tevékenység, amivel megakadályozhatod a legtöbb betegség kialakulását. Ezzel nem csak a saját, de mások baktériumjait is lemoshatod.
  • Ha WC-papírt terítesz az ülőkére. Akár hiszed, akár nem, a baktériumok így is eljutnak hozzád, hiába teríted oda a papírt. Szóval a legbiztonságosabb, ha egyszerűen nem ülsz rá.
  • Ha nem fordítasz figyelmet a padló fertőtlenítésére. Hiszen a padlón bizony sokkal több baktérium található, mint magát az ülőkén. Szóval ha éppen mosdót takarítasz, a padló fertőtlenítésével fejezd be, és ha egy mód van rá, ne járkálj mezítláb a mosdóban.
Hozzászólások: