EZ TÖRTÉNIK A SZERVEZETEDDEL, HA ÉHGYOMORRA SÓS VIZET ISZOL!

Ha reggelente éhgyomorra sós vizet fogyasztunk számos pozitív egészségügyi hatását élvezhetjük. Nincs más dolgunk, az egészségünk érdekében, csupán kövessük az alábbi utasításokat.

Melegítsünk fel 1 liter vizet, és adjunk hozzá két evőkanál tengeri sót, majd addig kevergessük, amíg teljesen feloldódik. Éhgyomorra igyunk meg belőle egy pohárral, lassan kortyolva. A kúrát egy héten át tartsuk, majd egy fél év múlva újra megismételhetjük.

1. Méregteleníti a szervezetet

Antibakteriális hatással rendelkezik, ezért eltávolítja az összes baktériumot, és méreganyagot a szervezetből. Mivel áthalad az emésztőrendszeren, nagy hatóerővel tisztítja meg a legtöbb méreganyagot raktározó vastagbelet is.

2. Szabályozza az emésztést

Ha valaki székrekedéssel küzd, a sós víz hatékonyabb megoldást nyújt, mint a hashajtók. Megtisztítja az egész emésztőrendszert, közben stimulálja a májenzimeket, és beindítja az emésztést. Rendszeres használata által elősegíti a tápanyag feszívódást.

3. Nyugtatja az idegrendszert

Olyan nyomelemeket és ásványi sókat tartalmaz, melyek nyugtatják az idegrendszert, csökkenti a stresszt, és elősegítik az elalvást is.

4. Javítja a csontok egészségét

A só olyan ásványi anyagokban gazdag, melyek hozzájárulnak a csontok egészségéhez, és lugosítják a szervezetet

5. Javítja a bőrünk állapotát

Külsőleg arcápolóként is használhatjuk, de belsőleg is ajánlott a sós víz fogyasztása a szervezetben levő egyensúly fenntartása érdekében

A magas vérnyomással küzdő, a szív- és érrendszeri betegek, és a súlyos hasi vagy bélrendszeri problémákkal küzdő emberek ne alkalmazzák a sós vizes kúrát. Fontos az is, hogy a sós vizes kúra ideje alatt napi 2-3 liter folyadékot fogyasszunk, különben kiszáradás fenyegethet.

Hozzászólások: