Ezért fagyaszd le a citromot! Megmentheti az életedet

A tudósok szerint a citromban lévő rákmegelőző, ráksejteket elpusztító anyag legnagyobb részt nem a citrom levében van, hanem a húsában, magjában és a héjában.

Az egyik módja, hogy mindig tudj otthon tartani a sárga gyümölcsből, ha lefagyasztod. A gyümölcs minden részét le lehet fagyasztani. Sőt, a citrom fagyasztása más előnyökkel is járhat.

A citromsav akár tízezerszer erősebb a rákellenes gyógyszereknél, képes elpusztítani a rákos sejteket anélkül, hogy az egészségeseket roncsolná.

 

Azt azonban még kevesen tudják, hogy ezek a fontos antioxidáns vegyületek és illóolajok, sokkal nagyobb koncentrációban találhatók meg a citrom héjában és magjában, mint magában a gyümölcsben. Ezért vétek lenne kidobni a gyümölcs ?haszontalan? részeit.

 

A legjobban akkor tudod hasznosítani a gyümölcs héját, ha lefagyasztod.

69368_fagyasztottcitrom-640c

Így csináld!

Most és fertőtlenítsd le a citrom héját kevés citromos, szódabikarbónás vagy almaecetes vízzel! Ez nagyon fontos, különösen, ha a gyümölcs eredete ismeretlen.

Tedd a fertőtlenített gyümölcsöt a fagyasztóba, és hagyd benne, amíg kemény, fagyos nem lesz. Ezután zöldségreszelőn reszeld le. Az így kapott citromreszeléket bármikor felhasználhatod vízhez, gyümölcslevekhez adva.

Hozzászólások:

2 thoughts on “Ezért fagyaszd le a citromot! Megmentheti az életedet”

Comments are closed.