HA FOGYNI AKARSZ, EZT AZ ALULÉRTÉKELT ZÖLDSÉGET KELL ENNED!

Bár nálunk is kapható szupermarketekben, szinte alig fogyasztjuk ezt a nagyon egészséges zöldséget, amely zseniális fogyasztószer.

Az édes burgonya ebben az országban egy ritkán használt gumó, pedig különösen értékes. Eredetileg ez a burgonya Közép- és Dél-Amerikában honos, de elterjedt az egész világon.

1). Alacsony glikémiás indexű

Bár az édesburgonya magasabb kalóriaértékű, mint a sárga “testvére”, nagyon alacsony a glikémiás indexe. Ez az index határozza meg, hogy milyen gyorsan emelkedik tőle a vércukorszint a szervezetben. Az alacsony érték azt jelenti, hogy az energia lassan és egyenletesen szabadul fel. Tehát ez nem egy “cukor bomba”, ami után hirtelen leesik az energiaszint, és újra megéhezünk.

2.) Sok vitamin

Ezzel párhuzamosan, az édesburgonya tartalmaz sok B1-, C-vitamint és a kalciumot, rostot, káliumot (jó görcsök ellen), fehérjét és foszfort. A foszfor serkenti az anyagcserét és csökkentheti a koleszterinszintet.

3.) Energiát takarít meg

A legjobb dolog az édesburgonyában, hogy energiát takarít meg. Mivel nem szívódik fel a vékonybélben, megköti a zsír és cukor molekulákat. Ez azt jelenti, hogy segít a fogyásban, és ad energiát.

Hozzászólások: