A 6 legfontosabb vagyon-típus ? Te mennyire vagy gazdag ember?

Ismersz olyan embereket, akik nagyon gazdagok, de mégsem annyira boldogok, mint amennyire gondoltad volna? Hallottál emberekről, akiknek nagyon jó munkahelyük van, ám mégis panaszkodnak, hogy nem boldogok? Ki lehet valóban boldog? Az, akinek töménytelen pénze van?A gazdagság sokszor túlmutat a pénzügyi vonatkozáson.

2015-09-27_131607

Nézz körül, hisz minden ember gazdag a maga módján! Az ember hajlamos elfeledkezni azokról a dolgokról, amelyek rendelkezésére állnak az életben, nem tudatosítja, hogy ezek valójában mennyire fontosak, és folyamatosan csak az anyagi élvezeteket hajszolja. Itt az ideje, hogy felhagyjunk ezzel, hisz léteznek egyéb bőségtípusok is:

1. Belső gazdagság

A pozitív mentális tudat valóságos kincsnek számít. Próbáld ki: egy időben szemléld pozitívan és negatívan az életedben jelen lévő dolgokat. Nem biztos, hogy sikerül. Pozitív mentalitással az élet sokkal biztosabbnak tűnik, a különbséget pedig a belső gazdagság jelenti.

2. Fizikai gazdagság

Mindenki tudja, hogy az egészség az egyik legnagyobb kincs. Azonban hány ember él úgy valójában, hogy az egészsége megőrzését tartja szem előtt? A beteg ember nem tud teljes szívéből, lelkéből örülni az életnek.

3. Családi gazdagság

Valószínűleg szerető szüleid, testvéreid vannak, akik bármikor a segítségedre sietnek. A család és a barátok egy másik forrása a gazdagságnak, ezért mindig emlékeztesd magad arra, hogy a család a legnagyobb segítség az életben.

4. A karrier gazdagsága

Amikor valaki a csúcspontjára ér a karrierjének, beteljesülést érez, hisz sok-sok év áldozatos munkájának gyümölcse ért be. Ezek az emberek jelenthetik a példát számunkra, hogy a nehéz, áldozatos munka meghozza gyümölcsét.

5. Pénzügyi bőség

A pénz nem boldogít, de lehetővé teszi, hogy azt csináljuk az életben, amit szeretünk, és ne kelljen nekünk nem tetsző munkát végezni. Akinek sok pénze van, az sokat is tud adni, ezért ha sokat szerzünk, ajánljunk fel sokat, hisz az egyben a belső gazdagság megnyilvánulása is.

6. A végén pedig tedd fel magadnak a kérést

Mi a küldetésed ebben az életben? Mi az, amiért neked meg kellett születni? Mit tettél annak érdekében, hogy jobbá tedd a körülötted élők életét? Ezért, amikor legközelebb azon rágódsz, hogy nem vagy eléggé gazdag, emlékezz arra, hogy mennyi gazdagság van körülötted. Amikor szerető családod és odaadó barátaid vannak, amikor egészséges vagy, gazdag vagy!

Gondolkodj el ezen, és adj hálát!

Hozzászólások: