Így változik meg a tested, amikor szerelmes vagy!

A szerelem sok kémiai reakciót is magában rejt. Hogyan változik meg testünk, amikor szerelmesek vagyunk?

Létezhet, hogy a szerelemtől megrészegülünk?

Lehet benne valami.

1. RÉSZEGNEK ÉREZZÜK MAGUNKAT
Szerelem érzetének hatására oxytocin szabadul fel szervezetünkben, ami tulajdonképpen boldogság hormon. Ugyan ez a hormon termelődik akkor is, amikor alkoholt fogyasztunk. Az eredmény mégis ugyan az, az agyi tevékenységet befolyásolja, szabadabbnak érezzük magunkat, kevésbé leszünk gátlásosak, és bizony az agresszív oldalunk is előbújhat. Bár az agressziót nem feltétlenül párosítjuk a szerelemhez, de gondoljunk csak bele a szerelemféltéses esetekbe.

2. KÉZ IZZADÁSA ÉS HEVES SZÍVDOBOGÁS

A szerelem hatására az adrenalin és noradrenalin termelődése okozza a kéz izzadását, és azt, hogy izgatottnak, idegesnek érezzük magunkat.

3. KITÁGULT PUPILLÁK
Amikor valakit vonzónak találunk, hatalmasra tágulnak pupilláink, kitágul szemünk. Ezért lehetséges, hogy sokan idő előtt felfedik gondolataikat, elárulják magukat. Gondoljunk csak a „szemezni” valakivel esetére. Lehet bármilyen messze az illető, biztosan találkozik tekintetünk. Ez is az izgatott állapotnak a következménye.

4. ROSSZULLÉT
Az epekedés vagy nevezzük szerelmes állapotnak, a gyomorban kortizol (stresszhormon) keletkezik, éppen úgy mint például vizsga vagy nagyobb megmérettetés előtt. Ettől a gyomor fájni kezd, és rosszul érezzük magunkat.

5. JOBBAN VISELJÜK A FÁJDALMAT

A valódi szerelem úgy hat, mint a legerősebb fájdalomcsillapító. A fizikai fájdalmat extrán jól viseljük, amikor szerelmesek vagyunk. Miért? Az intenzív érzelmek aktiválják az agy bizonyos részeit, melyek a fájdalom elnyomásáért felelősek. Ugyan ezekre a területekre hatnak a fájdalomcsillapítók is.

6. MÁR A LÁTVÁNY IS FELTÖLT
Nem is kell, hogy párunk a közelünkben legyen, mégis feltöltődünk energiával, amikor például róla vagy vele készült képeket nézünk. A kép látványára, természetesen, ha valakit nagyon szeretünk, dopamin szabadul fel az agyban, és ennek köszönhető az energiai feltöltődés. Tudósok szerint ez ugyan az a érzés, mintha drogot használtunk volna. Csak ez nem károsítja szervezetünket.

7. MAGASABB HANGSZÍN
Már biztosan észrevettük magunkon, de hangszínünk magasabbra kerül, amikor párunkkal beszélünk. Természetesen csak akkor, ha szerelmesek vagyunk. Ez a nőkre érvényes automatikus jelenség.

8. AGGÓDÓBBAK LESZÜNK, HA NINCSEN MELLETTÜNK.

Hasonló érzés, mint, amikor valakitől megvonják a kábítószert. Úgy érezzük, amikor nincsen mellettünk párunk, hogy szorongunk, depresszióba esünk, és aggódunk, láthatjuk-e még. Ezeknek az érzéseknek semmilyen valós alapja nincsen, egyszerűen csak előjönnek.

Ki érti meg a szerelmet?

Melyik érzést éltük már át?

Hangozzon bármelyik akár kicsit rosszul, a szerelem megélése mindenkinek ajánlott.

Hozzászólások: