Ha igazi férfit akarsz nevelni a fiadból, erre figyelj!

Az emberek többsége aszerint az elv szerint neveli a fiúgyereket, hogy velük sokkal szigorúbbnak kell lenni, már kicsi koruktól kezdve. Ezért sok szülő már a néhány éves fiú gyerekbe azt táplálja, hogy a fiúk erősek, a férfiak nem sírnak, nem vagy te lány.

A világszerte ismert neuropszichológus Alan Shor szerint a szülőknek nem szabad ezeket a szavakat hangoztatniuk a fiúgyerekük előtt, mert a fiúk egészen kicsi korban jobban ki vannak téve a stressznek mint a lányok.

Nem rég a Medical Dailyben, Alan Shor egy olyan cikket publikált amelyben felsorol 3 olyan okot amiért a fiúknak nagyobb szüksége van az anyai szeretetre és kedvességre.

A fiúk érzékenyebbek már az magzatkorban

Úgy tűnik, hogy a fiúk idegrendszere sokkal erősebben reagál az anyát érő negatív hatásokra terhesség ideje alatt. Ebből kifolyólag, ha a jövendőbeli anya sokat sír bármilyen okból kifolyólag, a fiú gyermek idegrendszeri elváltozással születhet meg.

Ezenkívül bizonyított tény, hogy a fiúk magzatkorban érzékenyebbek a káros anyagokra vagy az olyan ételre amely nem egészséges. Ezért a jövendőbeli fiús anyák nagyon jól át kell gondolják, hogy hol sétálnak, hol pihennek és milyen ételt fogyasztanak.

A fiúknak nehezebb az anyától való elválás

A Shor professzor által végzett kutatások azt bizonyítják, hogy a kortizon szint (amely egy növekedési hormon) sokkal jobban megnövekszik azoknál a fiúknál akiket rögtön elválasztottak az anyjuktól szülés után. Ezért az anyától elválasztott fiúgyermek akár pszichikai problémával is küzdhet.

Nagyon érdekes dolog, hogy a lányoknak az anyához való kötődése nem ennyire fejlett, ezért ők könnyebben átvészelik az anyától történő elválasztást rövidtávon.

A fiúk agyának a fejlődése lassabb

Alan Shore kihangsúlyozza, hogy a fiúk az első életévükben sokkal izgatottabbak mint a lányok, ezért van nagyobb szükségük az anya kedvességére és szeretetére.

A fiúk agya lassabban fejlődik, csak a kétéves kor kezdetén kezd az agyukban kialakulni az a kötelék amelyik felelős a különböző rossz érzésekért, a lelki egyensúlyért és az izgalmakért. Ezért, ha a szülők nem figyelnek eléggé egy fiúgyermekre vagy túl szigorúak vele, akkor ebben a korban kialakulhatnak idegrendszeri problémák.

Alan Shor tanácsai a leendő fiús szülőknek

Válasszátok ki azt a szülészetet ahol a gyerek a szülés után rögtön az anyával lehet. Minél többet legetek vele, egy fiúgyereknek szüksége van arra, hogy az anya közelében legyen legalább 3 éves koráig.

Ne próbáljatok egy kicsi fiúból férfit csinálni és ne legyetek túl szigorúak vele. A gyerek kell tudja és érezze, hogy minden pillanatban számíthat az anya segítségére.

Ne akard megszüntetni a gyerek érzelmeit, ne kötelezd arra, hogy titkolja a bánatát vagy a sírást. Hagyd, hogy beszéljen, hogy sírjon és segíts neki. Öleld meg a gyerekedet sűrűbben, legyél közel hozzá, ültesd az öledbe.

Jegyezzétek meg, hogy a fiúknak több kedvességre van szükségük mint a lányoknak.
A törődés és a szeretet a legfontosabb egy fiú számára, ha igazi férfit akarunk nevelni belőle.

Forrás: bidista.com

Hozzászólások: