Ezt árulja el a feneked formája az egészségedről!

A női hátsók általában az alábbi négy csoport valamelyikébe tartoznak, formája az egészség, a zsírlerakódás és a fogyókúra szempontjából is fontos lehet.

mmnmm

Fogyókúra során ugyanis ez az egyik olyan testrész, mely a legtöbb kellemetlen változást ?elszenvedi?, és a típusaitól függően a formázása is más-más mozgásformát igényel.

V-alakú

A fordított alakzatú (V alakú) fenék igen gyakori, és a nők alacsonyabb ösztrogén szintjére utal. Formálása ugyanakkor nem egyszerű feladat ? mozgásnál, kondizásnál arra kell figyelni, hogy a felső testedre ne rakódjanak plusz kilók. A széles terpeszben végzett guggolással szépen formázható és a felesleges zsír is lefaragható.

Szív alakú

A szív (vagy körte) alakzatú hátsónál a felesleges zsír a combok felső területéra rakódik le. Ez esetben arra kell figyelned, hogy a csípődre ne rakódjon plusz felesleg, és hogy a feneked ne ereszkedjen meg. . A csípőformáló gyakorlatok és a guggolás az, amire ennek a típusú popsinak szüksége van.

Kerek

Akinek ilyen feneke van, igazán büszke lehet rá. Formálásához, a felesleg leadásához minden edzéstípus ideális. Futhatsz, guggolhatsz ? minden mozdulatod a tökéletes hátsód formálására van. Egyetlen dologra kell vigyáznod, hogy a külső részére ne szedj fel plusz kilókat, így megelőzhetd, hogy narancsbőrössé váljon!

H-alakú

Ha H, vagy más néven négyzet alakú feneked van, csak úgy tudod formázni, ha jelentős izmot építesz rá. Mivel a csípőd formája adott, azon nem nagyon tudsz változtatni, a guggolás az egyik legjobb gyakorlat, hogy változtass a popsid alakján. A futást azonban kerülnöd kell! Figyelj arra, hogy ne hízz meg combra és hasra!

Egy kis zsír nem árt!

Nem minden zsír rossz, csak megfelelően kell a test területein eloszlania. Ha nem vagy vékony, de arányosan zsíros csökkentheted a cukorbetegség kockázatát.

A túl sok zsír sok(k)!
Ha túl sok zsír található a fenekeden, az aranyérhez és egyéb problémákhoz vezethet. Érdemes tehát áttérni egy egészségesebb életmódra, valamint mozgással formázni, mert így két legyet ütsz egy csapásra: hátsód formásabb lesz, te pedig egészségesebb.

Hozzászólások: