Ezek az emberek csak azért maradtak életben, mert bekötötték a biztonsági övüket. Nézd meg, milyen nyomokat hagyott a testükön

A biztonsági övek által testünkön hagyott zúzódások és sebek bár fájdalmasak tudnak lenni és sokszor életünk végéig elkísérnek, mégis talán ez a legjobb dolog, ami történhet velünk egy súlyos autóbaleset után. A most következő emberek büszkén vállalták a biztonsági övek okozta sérüléseiket, hiszen tudják jól, hogy ha nem kötötték volna be magukat, valószínűleg már nem lehetnének itt közöttünk.

A kezdeményezés egyébként az Új-Zélandi Közlekedési Ügynökség kampányának egy része, melynek célja, az új-zélandi utakon történő halálos balesetek számának csökkentése. Statisztikák szerint évente 90 ember (főleg fiatal férfiak) hal meg Új-Zélandon azért, mert nem köti be a biztonsági övét vezetés közben.

1 Liam Bethell

2 Kahutia Foster

,,Az övek valóban nyomot hagynak a testünkön” – mondja az orvos, Natasha McKay, aki a projekt orvosi hátteréért felel. „Meg fogják menteni az életünk, de nyomot hagynak rajtunk, hogy lássuk, hogy csinálták.”

3 Dion Perry

A kampány az ország egész területén megjelenik majd, főként az autópályák melletti hirdetőtáblákon. Céljuk, hogy minél több ember figyelmét felhívják a biztonsági övek fontosságára.

4 Dan Mason

Az Új-Zélandi Közlekedési Ügynökség szeretné megváltoztatni azon férfiak hozzáállását, akik kötelező elem helyett opcionális kiegészítőnek tartják a biztonsági öveket.

5 Rick Haira

6 Dylan Chirnside

7 Willy Carberry

2014-ben Willy Carberry kocsija egy nagyfeszültségű tartóoszlopnak ütközött, majd felborult. A férfi csak azért élte túl ezt a szörnyű balesetet, mert bekötötte a biztonsági övét.

8 James McDonald

9 Will Giles

,,Ha nem kötöd be az övet, veszélybe sodrod az életed.” – nyilatkozta Will Giles.

10 James Liberona-Feek

„Mindig kösd be azt a kib**ott övet” – nyilatkozta James Liberona-Feek,aki reméli, hogy üzenete minél több olyan emberhez jut el, akik azon a véleményen vannak, hogy „velük úgysem történhet ilyen”. A férfi kihangsúlyozza, hogy a sorsunk nemcsak tőlünk függ az utakon: nem csak a saját hibáink vezethetnek végzetes balesetekhez.

Hozzászólások: