ETTŐL A 3 ROSSZ SZOKÁSTÓL PUFFADSZ, VAN REFLUXOD ÉS TÚL SOK SAVAD

Savas reflux, puffadás, hasi fájdalom jelentkezik, ha nehéz ételeket eszel? Különösen a tejes vagy savas ételek uán?. A túlzott puffadás, hányinger és szabálytalan székletürítést is megjelenhetnek. Ez a 3 legfontosabb oka a felfúvódásnak:

1. Egészségtelen szokás: szénhidrát és a fehérje együtt

A nehéz ételek rendszerint tartalmaznak keményítőt és a fehérjét is, mint: a hús burgonyával, rizs és csirke, stb. Ezek a kombinációkat fogyasztják szerte a világon, de csak kevesen tudják,, hogy mi történik, ha ezek elérik együtt a gyomrot. A keményítő könnyebben emészthető, és ily módon biztosítja a szervezet energiaszintjét, azonnal használható, vagy tárolható formában. A fehérje felszívódása lassabb. Amikor a protein és keményítő együtt kerül a szervezetbe, a keményítő is hosszabb ideig marad a gyomorban a fehérje miatt. Ezért gázok szabadulnak fel, ez okozza a puffadást.

Fogyaszd ezeket az ételeket külön, csak zöldséggel.

2. Egészségtelen szokás: hideg vizet inni étkezés közben

A hidegvíz összehúzza az egész szervezetben az ereket- amely lassítja az emésztést. A gyomor is összeszűkül tőle, akadályozódik a normális lebontási folyamat
3. Egészségtelen szokás: Szénsavas italok étkezés közben

Ez egy rendkívül egészségtelen szokás, de sokan gyakorolják! A szénsavas italok, üdítők, sör felesleges gázt visznek be, ami a gyomornedvekkel keveredve akadályozzák az emésztést. .

Egészséges Tipp: Kerüld a nehéz ételek fogyasztását késő este.

Hozzászólások: