8 jel, amiből rájössz, hogy újra képes vagy szeretni egy fájdalmas szakítás után

Sokat tanulunk a régi kapcsolatainkból, de egyet ne felejtsünk el: egy fájdalmas szakítás után újra meg kell tanulnunk szeretni. És ez nem annyira egyszerű.

A legtöbb ember úgy véli, hogy egy fájdalmas szakítást egy új kapcsolat vagy a teljes magány hozhat rendbe. A pszichológusok szerint azonban ésszerű megközelítéssel saját magunk is el tudjuk dönteni, hogy mikor állunk készen egy új fejezetre. A szakértők össze is gyűjtötték azokat az árulkodó jeleket, amik segítenek felismerni azt, hogy mikor kezdj új kapcsolatba.

Amikor a múlt már nem okoz lelki sérüléseket

Ha azok a félelmek, hogy összefutsz az exszel véletlenül, vagy az iránta érzett harag már eltűnt, és hálával gondolsz a régi együtt töltött időkre, mert úgy gondolod, hogy sok jót adott neked ez a kapcsolat, akkor készen állsz egy újra. Ezek a jelek azt jelentik, hogy továbbléptél, és a múltbeli érzelmeid nem fognak újra és újra megzavarni. Amikor elkezdesz összpontosítani a jövőre, és új kapcsolatokat építeni, akkor már rendben vagy.

Amikor nem félsz a magánytól

Talán nagy paradoxonnak tűnik, de amikor úgy érzed, hogy nem állsz készen egy új kapcsolatra, akkor abban a pillanatban nagyon is készen állsz rá. Mindezt azért mondják a pszichológusok, mert ilyenkor bizonyított, hogy nem érzed magad szomorúnak attól, hogy egyedülálló vagy, és nem ülsz otthon arra várva, hogy rád találjon a szerelem. A magányosság csak egy érzés, amin ha felülkerekedsz, akkor már szinte nyert ügyed van.

Amikor újra rálelünk a saját hobbijainkra és a barátainkra

Amikor kapcsolatunk van tudat nélkül kezdjük el partnereink érdekeit nézni és szokásait utánozni. A szakítás után viszont ezek néha még mindig velünk maradnak, de szerencsére egy idő után rájövünk, hogy sosem szerettünk edzőterembe járni, hiába mentünk mindig a párunkkal. Egy idő után rájövünk, hogy a régi hobbijaink voltak az igaziak számunkra. Sőt! Végre elkezdünk olyan dolgokat kipróbálni, amiket igazán szeretnénk és ez magával hozza azt is, hogy a barátainkkal is többet foglalkozunk. Nem azért kommunikálunk velük, mert muszáj, hanem azért mert valóban szükségünk van rájuk. Ha már az életedet nem egy emberre koncentrálod, akkor eljött az idő, hogy újra ismerkedj!

Amikor nem csak arra állsz készen, hogy szeressenek, de te is szeretni tudsz

Miközben szingli vagy akkor is ezernyi lehetőséged van arra, hogy melegséggel és gyengédséggel töltsd fel magad. És abban a pillanatban, amikor elérkezik az életedbe az új szerelem, és átöleled, akkor tudni fogod, hogy megvan benned az, hogy viszont szeresd az illetőt. Amikor másokat tudsz támogatni lelkileg, akkor készen állsz egy új kapcsolatra.

Amikor nyugodtan szemléled mások kapcsolatát

Lehet, hogy elsőre ez könnyűnek tűnik, de nagyon nem az. Amikor a barátaid sorra jönnek össze a pasikkal/csajokkal, akkor téged zavar, hogy ők boldogok, te meg magányos vagy. Amikor nem vagy féltékeny a barátaidra, mert megtalálták a boldogságot, akkor a boldogság rád is rád fog találni. Bízz ebben!

Amikor újra randizni kezdesz és élvezed

Az a gondolat, hogy újra magadról kell beszélned és meg kell ismerj egy másik személyt nem tölt el pánikkal, hanem érdeklődéssel, és izgalgalommal, akkor jó úton jársz. Ha újra elbűvölőnek, és bájosnak érzed magad, hogy valaki elé lépj, és vágysz arra, hogy őszintén megismerj valakit, akkor jöhet egy új kapcsolat.

Amikor megtanulsz nemet mondani

Minden alkalommal, amikor rájössz arra, hogy teljesen megismerted a határaidat és azt, hogy milyen férfi illik hozzád, akkor képes vagy nemet mondani azokra, akik nem felelnek ennek. Ha azt látod, hogy egy személlyel nem fog jóhoz vezetni egy kapcsolat, akkor mondj nemet. Annak érdekében, hogy ne felejtsd el, hogy milyen személyektől tartózkodj nyugodtan írj listát azokról a tulajdonságokról amiket a jövőbeli partneredben szeretnél látni.

Amikor kész állsz a kompromisszumra

A határaid szigorúak lehetnek, de ugyanakkor meg is érted, hogy lehet, hogy valami a jövőbeli partnerednek nem fog tetszeni. Amikor kész állsz arra, hogy megbeszéld ezeket vele, akkor érdemes belevágni együtt a dolgokba. Ha képes vagy megszabadulni a rossz szokásaidtól, vagy újakat kialakítani az új partnereddel, akkor feldolgoztad a régi kapcsolatodat.

forrás

Hozzászólások: