ÍGY KEZELD A MAGAS VÉRNYOMÁST A RIZS FŐZŐVIZÉVEL

Egyes kutatások szerint, ha vízbe megfőzzük a rizst, és utána nem öntsük el azt a vizet, hanem megisszuk, csökkenni fog a vérnyomásunk, ez pedig azoknak segít leginkább, akik hipertóniában, azaz magas vérnyomásban szenvednek. A rizslé védi a keringési rendszer egészségét, de ugyanakkor különböző bőrbetegségek is kezelhetők vele, például megszünteti a kellemetlen bőrviszketést, ha bekenjük magunkat a főzettel.

Az ázsiai nők már több évszázada alkalmazzák a rizslét, hogy megőrizzék szépségüket. Ők nem öntik el a vizet, mint Európában, hanem mikor az kihűlt,bekenik vele az arcukat, hogy bőrük tiszta, hidratált és selymes tapintású maradjon. Ez annak köszönhető, hogy rizs megfőzése után maradt lében megtalálható a B1-, C-, E-vitamin, valamint számos gyógyhatású ásványi anyag is, amelyek segítenek a bőrpórusok kitisztításában, és az öregedési folyamatokat is lassítják. A másik nagy előnye ennek a csodaszernek, hogy odahaza is elkészíthetjük, azonban érdemes organikus rizst vásárolni, és azt használni.Bármilyen arcbőrtípusra, szárazra, zsírosra, alkalmazható a rizslé.

A hajápolásban is csodákra képes a rizslé, csillogóvá, puhává és selymessé varázsolva a tincseket. Így a samponozás után érdemes ezzel a lével leöblíteni a hajunkat.

Ezen kívül a rizslé még energiával látja el a szervezetünket, mivel szénhidrátban gazdag, és a vitaminok, ásványi anyagok javítják az emésztést. A rákmegelőzésben is szerepet játszik, főként a barna rizsből készült lében vannak olyan rostok, antioxidánsok, mint az A-vitamin, amelyek hozzájárulnak ahhoz, a rák nem alakulhasson ki. Ugyanakkor szabályozza a testhőmérsékletet, megakadályozz a gyomorfekély kialakulását, na és a már említett magas vérnyomást is lehet csökkenti.

ELKÉSZÍTÉS

Ez nagyon könnyen fog menni. Egy fazekat töltsünk meg ¾ részig vízzel, majd főzzük meg ebben a rizst, ami lehet akár egy fél kilónyi is. A végén a levet ne öntsük el, hagyjuk kihűlni, de nem muszáj, hiszen ha leszűrtük és még langyos, nyugodtan megihatjuk.

Ha meghűlt kenjük be az arcunkat, és öblítsük le a hajunkat, miután megmostuk. A rizslé a hűtőben 4 napig eláll, utána frisset kell készíteni.

Hozzászólások: