EZÉRT NE ADJ A GYEREKNEK HOT DOGOT!

Nem mindegy, mi kerül az asztalra, főleg akkor nem, ha gyermekek is ülnek kürölütte!

Az orvosok többsége egyszerűen azt üzeni a szülőknek, hogy semmiféleképpen se adjanak a gyerekeiknek hot dogot egy étkezésre sem!

shutterstock_117600469-700x467.jpg.1200x630_q85_crop-center_upscale

Az amerikai ételt már nem csak külföldön, de itthon is rengetegen fogyasztják előszeretettek. Nagyon egyszerű megcsinálni, viszonlag olcsó, hiszen nem kell hozzá más, csak virsli, kifli, és szószok, illetve mindenki szereti. Amerikában a július 4-ei ünnepnapon átlagosan több, mint 155 millió virslit fogyasztanak ek egy nap alatt. Ez hihetetlen mennyiség!

A legújabb kutatások szerint azok között a gyermekek között, akiknek a havi hot dog mennyisége meghaladja a az egy tucatot, kilencszer több volt a leukémiás. Továbbá azok közül a terhes kismamák közül, akik terhességük alatt több, mint egy hot dogot fogyasztottak hetente, arányaiban több volt az agydaganatos kisgyermek.

Senki nem tudja, hogy ennek ugyan mennyi alapja van azonban az biztos és tényszerű, hogy a nitrit-származékok, amelyek a virsli szerves részei, valóban rengeteg egészségügyi problémához vezetnek.

A virsli főzése során a nitrátok, illetve az aminok olyan vegyületeket alkotnak, amelyek erősen rákkeltőek. Ezzel nem azt szeretnék kihangsúlyozni, hogy ezentúl edd nyersen a virslit, hanem ha véletlen hot dogot szeretnél otthon készíteni, keress inkább nitrit-származéktól mentes terméket.

Hozzászólások:

One thought on “EZÉRT NE ADJ A GYEREKNEK HOT DOGOT!”

Comments are closed.