Ettél már körtét az idén? Megtudhatod, hogy miért az egyik legfontosabb gyümölcs

A rövidebb nappalok, a hűvösebb reggelek, és a csodálatos kék színű égbolttal együtt beköszöntött az illatos ősz is. Kezd tökéletesen zamatosra érni a kissé elfelejtett, de igencsak egészséges szezonális gyümölcsünk, a körte. Ismerkedjünk meg jótékony tulajdonságaival, és együnk belőle minél többet!

 pear-01-300x336

Ásványi anyagok kincsestára

Mivel igencsak kiemelkedő ásványianyag tartalma, még a hűvösebb időszak beállta előtt együnk rengeteg körtét. Segítségével fel tudjuk tölteni szervezetünk, így könnyebben elkerüljük majd az influenzát, megfázást, vírusokat. Egyetlen körtében annyi C-vitamin van, mellyel pótolni tudjuk a napi szükségletünket.

Depresszió és reuma ellen

Tápanyagtartalmának köszönhetően számos betegséget előzhetünk meg, vagy enyhíthetjük ezek tüneteit. Ha reumatikus problémákkal, vérszegénységgel, székrekedéssel, depresszióval vagy kimerültséggel küzdünk, fogyasszunk minél többet a zamatos gyümölcsből. Bizonyos kutatások szerint segítségével a végbélrák kialakulását is megelőzhetjük.

Cukorbetegek is fogyaszthatják

Sok más gyümölccsel ellentétben a körte olyan cukrokat tartalmaz, melyek a cukorbetegek számára sem ártalmasok.

Energiabomba

Erős élénkítő hatással rendelkezik. Főzzük a körtét legalább fél órán keresztül, majd az így keletkezett serkentő hatással rendelkező levet akár az energiaitalok helyett is fogyaszthatjuk. Jó hatással van a leterhelt, megfáradt idegrendszerre is.

Hozzászólások: