A MINDENTUDÓ KURKUMÁS ARCMASZK

A KURKUMÁT MÁR ÉVSZÁZADOK ÓTA HASZNÁLJÁK AZ ÁZSIAI SZÉPSÉGIPARBAN. FELFEDEZTÉK UGYANIS AZON CSODÁLATOS GYÓGYHATÁSÁT, AMELYEK AZ ÖSSZES SZÉPSÉGIPARI TERMÉKET FELESLEGESSÉ TESZIK.

A kurkuma maszk a pattanások és az ekcémák ellen rendkívül hatékony. Csökkenti a gyulladást és a bőrpírt, valamint elősegíti az arcbőr regenerálódását. Mivel rendkívül erős antioxidánsokkal rendelkezik, ezért bőrfiatalításhoz is használják. Segít lágyítani a ráncokat, így az arc fiatalosabb megjelenést tükröz majd. Az arc összes betegségét kezeli, mondhatjuk egyfajta gyógyító bombaként hat az arcbőrön.

AZ ARCMASZK

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál nyers szerves méz
  • 1 teáskanál tej (vagy joghurt)

Az összes hozzávalót keverjük össze egészen addig, amíg egy ragacsos állagú masszát kapunk. Használat előtt alaposan tisztítsuk meg az arcot a szennyeződésektől és a sminktől, majd egyenletes rétegben vigyük fel az arcunkra a masszát. Körülbelül 20 perc eltelte után folyó vízzel mossuk le az arcról a maszkot, majd finoman itassuk fel a nedvességet, de semmiképp ne dörzsöljük!

Ha maradt meg a masszából ne dobjuk ki, hanem tegyük hűtőszekrénybe, és 1-2 napon belül ismételten felhasználhatjuk. Hetente 1-2 alkalommal elvégezhetjük a kezelést.

Hozzászólások: