TUDTAD? A NŐK KÉPESEK EGY FÉRFI ARCVONÁSAI ALAPJÁN MEGÁLLAPÍTANI, MEGMONDANI, HOGY MENNYIRE HŰSÉGES.

AZT MONDJÁK, HOGY NEM JÓ SZOKÁS EGY KÖNYVET A BORÍTÓJA ALAPJÁN MEGÍTÉLNI, AZONBAN EGY ÚJ TANULMÁNY AZT MUTATJA, HOGY NÉHA EZEK A FELTÉTELEZÉSEK HELYESEK.

Pontosabban a kutatás azt állítja, hogy a nők képesek egy férfi arcvonásai alapján megállapítani, megmondani, hogy mennyire hűséges.
Ez az első bizonyíték arra, mely bebizonyítja, hogy a nők feltételezései a férfiak hűségéről igazak lehetnek. ” Nagyon figyelemre méltó, hogy ezek a benyomások pontosak lehetnek, figyelembe véve, hogy az ilyen típusú megállapítások mégis bizonyos szinten pontatlanok”- jegyezték meg a szerzők.

A tanulmányban 34 férfi és 34 nő vett részt. A résztvevőket arra kérték, hogy vizsgálják meg 101 férfi és 88 nő fényképét, és állapítsák meg, hogy mennyire nőiesek vagy férfiasak a vonásaik és ez alapján mennyi az esélye, hogy hűtlenek legyenek.

A fényképeket 2005-ben készítették a nyugat ausztráliai Egyetemen, és olyan személyek fotóját is tartalmazták, akik bevallották a hűtlenség elkövetését.

Csupán a fényképek alapján a nőknek meglehetősen nagy pontossággal sikerült azonosítaniuk a hűtlen férfiakat (csupán 38%-ban tévedtek). Ők a hűtlenséget a férfias arcvonásokkal társították és nem azzal, hogy mennyire volt vonzó a fényképen látható férfi.
Ezzel ellentétben, a férfiak nem tudták azonosítani azokat a nőket, akik beismerték hűtlenségüket. Sőt, 77%- ban tévesen ítélték meg a fényképen látható nőket. „Azonban nem volt bizonyíték arra, hogy ezek a nők hűtlenek voltak” – írják a kutatók.
Mi több, a férfiak a nők hűtlenségre való hajlamát a nőiességgel és szépséggel asszociálták, mely azt jelenti, hogy a férfiak a vonzó nőket hűtlennek ítélik meg. Egy másik friss tanulmány kimutatta, hogy a férfi arcán fellelhető arcvonások nem kapcsolódnak a tesztoszteron szinthez, vagy az, hogy milyen erős az immunrendszere (ez a két mutató, mely jelzi a jó evolúciós társat). Mivel a hűtlenség rossz “befektetés”, rossz az evolúciós folyamatnak, ezek a tudatalatti leolvasási „műveletek” egy férfi arcvonásairól, segíthetnek a nőknek, hogy jó társat találjanak maguknak.

Hozzászólások: