Éhségcsökkentő módszer a fogyásért

Ha szeretnél megszabadulni néhány plusz kilótól, de úgy érzed, túlságosan jó étvágyad megakadályoz ebben, az alábbi ötletek segíthetnek. Lapozd a képeket, és úgy vigyél be kevesebb kalóriát, hogy közben nem érzel éhséget!

ehsegduh-300x200

1.

Igyál több vizet! Sokan összetévesztik az éhséget a szomjúsággal. Napközben mindig legyen a kezed ügyében egy nagy pohár vagy üveg víz, amiből félóránként kortyolj.

2.

Mozogj többet! Felejtsd el a tévhitet, miszerint a mozgás minden esetben növeli az étvágyat. Elsősorban a függőleges irányú mozgások segítik az éhség elűzését, érdemes tehát szert tenned egy ugrókötélre!

3.

Soha ne hagyd ki a reggelit! Reggeli hiányában nemcsak lassítod az anyagcseréd, de a nap további részében éhesebb leszel, óhatatlanul több kalóriát viszel be a szervezetedbe.

4.

Növeld a fehérjebevitelt ? és csökkents a szénhidrátfogyasztást! Iktass be a nap folyamán olyan magas fehérjetartalmú táplálékokat, mint a különböző ? nem túl zsíros ? húsfélék, túró, natúr joghurtok

5.

Fogyassz több ízesítés nélküli teát! A mate például serkentőleg hat az idegrendszerre és a keringési rendszerre, elősegíti a zsírsejtek égését, valamint csökkenti az étvágyat!

6.

Étkezz rendszeresen! Szakadj el a napi háromszori étkezés gondolatától, és iktass be tízórait, uzsonnát is. Ha többször eszel napközben, egy-egy alkalommal kevesebb kalóriát viszel be, szervezeted könnyebben feldolgozza azt, és nem kerül raktározásra.

Hozzászólások: