Lehet, hogy fizikoterápiára kell járnunk, éski kell hagynunk néhány nagyon fontos eseményt. Meglepő módon ezeket a feltételeket egyetlen vitaminhiányhoz lehet kapcsolni.

Ismered azt a tényt, hogy a D-vitamin nem vitamin, hanem hormon. Ez azért van így, mert a bőr és nem a pajzsmirigy termeli. A D-vitamin nagyon fontos a szervezet egyes fontos folyamatai szempontjából. Tehát vitaminnak is nevezhetjük, de ez valójában nem igaz.

A  kortizol bizonyos mennyiségű D-vitamint igényel. A kortizol hiánya gyulladáshoz és fájdalomhoz vezethet az ízületekben. A fájdalomcsillapítás érdekében cortisont kell szednünk. A B12, B5 vagy B6 vitamin és a D-vitamin hiánya is hátfájáshoz vzethet.

A fájdalom okai
A D-vitamin hiánya fejfájást is okozhat, mivel az emberek nem tudnak eléget aludni és depressziótól is szenvednek. A D-vitamin hiány által okozott fájdalom és álmatlanság súlyos fejfájást okozhat.

Amikor az emberek depresszióban szenvednek, antidepresszánsokat szednek, amelyek növelik a szerotoninszintet, ami jó a depresszió elleni küzdelemhez, de a negatív oldala az, hogy a szerotonin szint nem csökken éjszaka sem, amikor a aludnia kellene, és ily módon a személy  álmatlanságtól szenved.

Az fiatal anyukák nagyon gyakran szenvednek a D-vitamin hiánytól. A baba elveszi a D-vitamint az anyától, mert szükséges növekedéshez. Ha a mama nem tud elég időt tölteni a napon, hogy magához vegye a szükséges a D-vitamint, ami kombinálódik az alváshiánnyal és a szülés utáni depresszióval stb, akkor nagyon romolhat az állapot, amit a vitamin hiánya okoz.

Mit kell tenni

Most, amikor már tudjuk hogy mennyire fontos ez a vitamin, mit tehetünk a szint növelése érdekében? A megoldás – több időt kell napfényben tölteni. Nagyon egyszerű. Még  5 perc is kedvező hatással lesz a szervezetre.

Ha a D-vitamin szint nagyon alacsony, akkor naponta 2-4 órát kell naponta tölteni, hogy javítsunk az állapotunkon. Ha ez  lehetetlen, akkor D vitamint kell szedni.

Ha elkezded a D vitamin szedését, de a fejfájás még mindig nem szűnik, próbálj meg magnéziumot is bevenni. A magnézium, vagy a napraforgó mag fogyasztása segíthet. Ez a kombináció segít a fejfájás, a hát és az ízületi fájdalom megszüntetésében is.