Íme egy hatásos módszer a máj tisztítására és méregtelenítésére

A máj az egyik legfontosabb szervünk, segít megszabadulni a rengeteg felgyülemlett méreg- és salakanyagoktól. Most egy olyan házi és természetes májtisztító kúrát ismertetünk, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ez a rendkívüli fontos szervünk még sok évig egészségesen szolgáljon bennünket.

maj

A kúrát nem szabad végrehajtani, ha valamilyen betegség miatt legyengültünk, vagy netán cukorbetegek vagyunk. Az alábbi méregtelenítési módszert Mádai Andrea reflexológus természetgyógyász ajánlja.

Parazitapusztítás

Első lépésként meg kell szabadulnunk a májban tenyésző parazitáktól. Semmi szükség élősködőkre. Ehhez remek fűszer a kurkuma, amelyet ha szegfűszeggel keverünk össze, akkor biztosan sikeresen elhajtjuk a parazitákat. Ez a kúrát két héten keresztül kell végezni, naponta négy alkalommal egy kiskanál hegyén elférő mennyiséget kell lenyelni és utána egy pohár vizet kell ráinni.

kurkuma2

Májtisztítás

Ezután nekiláthatunk a máj rendbetételének, amely nem ártalmas, igaz, hogy az első napon legyengülhet valamelyest a szervezet. A kúrát háromszor érdemes megcsinálni, a végére lesz teljesen rendben a májunk. Minden tisztítás után azonban tartsunk 2 hét pihenőt.

Hozzávalók: 100 gr keserűsó (magnézium szulfát), 1 nagy, vagy 2 kisebb rózsaszín belű grapefruit, 1,5 dl hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj és 8 dl víz.

A nap első részében együnk könnyű ételeket, mindezt csak déli 12 óráig tehetjük meg, ezután már semmit nem szabad fogyasztani és nem is ihatunk, ezért fel kell készülni lelkileg is. Csak a kúralét ihatjuk meg. A 100 gr keserűsót el kell osztani négy részre, négy darab 2 dl-es pohárba, ezután öntsünk rájuk 2 dl vizet és keverjük össze. Ezt a keserűsós oldatot négy alkalommal a következő órákban kell bevenni, délután: 2, 4, 6, 8 órától. Mellékhelyiség közelében kell lenni, hiszen még a 2 órás adag nem teszi meg a hatását, hiszen a szervezet felszívja a magnéziumot, de már a 4 órásnál vécére kell menni. A máj és a belek megtisztulnak minden salakanyagtól, ezért bőven fogunk székelni.

A máj a magnézium hatására megnyugszik és ellazul. Este 10 órakor már a máj epevezetékei kitágulnak, ilyenkor el kell keverni a 1,5 dl olíva olajat a grapefruitok frissen facsart levével és meg kell inni. Ezután feküdjünk le 5 óra hosszan vízszintes testpozícióba, hogy az olajhidraulika beinduljon és összegyűjtse a méreganyagokat. Másnap reggel is székelni fogunk, hiszen még sok salakanyag maradt bennünk, és ráadásul kis zöldszínű golyócskák is fognak a vécében úszkálni, ezek a kitines epekövek, mintegy 2 ezer darab távozik ezáltal a szervezetből, operáció nélkül.

Ezen kövek apró járataiban tenyésznek a paraziták is, amelyekhez a gyógyszerek sem férnek hozzá, így állandóan ki szokott újulni a gyomorfertőzés, a fekély, a bélpanaszok, így ezen betegségek májtisztítás nélkül nem gyógyíthatók. Másnap együnk könnyű dolgokat és pihenjünk.

Hozzászólások: