8 egyszerű módja, hogyan mutasd ki a szereteted szavak nélkül

Olyan egyszerű azt mondani, hogy szeretlek. Talán ma kicsit könnyelműen is használjuk ezt a szót. Bizonyára Te is érezted már, hogy valaki folyton azt mondja, hogy szeretlek, de valójában a tetteiből nem az látszik. A tetteivel háttétbe szorít, vagy rosszabb esetben meg is bánt… Tanuljunk meg tettekkel szeretni…ne csak szavakkal. Hiszen minden szó annyit ér, amennyi tetté válik belőle.

e27af709f93e08ac070a4bfdf3c42ecb8cc119a0

Próbáld meg kimutatni a szereteted, a szüleidnek, gyermekeidnek, barátaidnak, szerelmednek…sőt, még saját magadnak is!

1. Legyen időd arra aki fontos Neked

Nagy igazság, hogy az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. A Te életed, a Te időd… Ma már első helyen áll a munka mindenki életében, de egy rövid telefonhívásra, amiben a másikról érdeklődünk, egy ebéd utáni kávéra, vagy egy vasárnapi piknikre a szabadban mindenkinek van ideje.

2. Hallgasd meg

Mindenki szereti, ha meghallgatják és figyelnek rá. Hallgasd meg te is, aki fontos neked. Lehet, hogy untat a téma, vagy nem érdekel, de figyelj oda annak az embernek minden szavára, aki fontos neked. És ha megkérdezi: lehet hogy ezt mondtam már? Te csak annyit mondj: igen, de mondd el még egyszer, mert nem emlékszem minden részletre.

3. Puszik és ölelés

A legegyszerűbb módja, hogy a másiknak kimutassuk az érzelmeink. Egy forró ölelés, egy puha jó éjt puszi…ebben minden benne van.

4. Tedd az életét egyszeűbbé

Nem arra gondolok, hogy adj neki pénzt és oldj meg helyette mindent, hogy neki semmit ne kelljen csinálni. Apró figyelmességeket tegyél: vidd ki a szemetet, vásárolj be helyette, ha fáradt. Mindezt magadtól, külön kérés vagy kérdés nélkül.

5. Apró meglepetések

Mindenki imádja a meglepetéseket. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Például én a páromtól, ha látja, hogy ideges vagyok, és sok a munkahelyi probléma, akkor mindig hoz nekem egy szálat a kedvenc virágomból. Ha édesanyámhoz megyek, akkor mindig a kedvenc desszertem készíti: a madártejet. Örülök, hogy eszükbe jutnak ezek az apróságok, mert ezek azt mutatják: szeretnek engem.

6. Küldj egy csomagot

Ha valaki akit szeretünk, de távol él tőlünk se legyen kifogás! Küldjünk neki egy csomagot a postán. Ebből is tudni fogja: gondolunk rá és fontos nekünk. Ebbe apró dolgokat rakjunk, amikről az eszébe juthatunk ha használja, vagy, ha ránéz.

7. Főzz neki

Sokan csak különleges alkalmakkor főznek: Valentin-nap, Karácsony. Mi lenne, ha ma este meglepnéd őt a kedvenc ételével? Vagy elvinnéd neki. Ez is a szeretet kimutatásának egyik formája, hiszen mindenki szereti a hasát.

8. Támogasd

Minden ember követ el hibákat. Ha a szeretteddel is ez történt, ne azt mondd: én megmondtam… Legyél mellette a nehéz időkben is. Próbáljátok meg együtt megtalálni a megoldásokat. Biztasd őt: minden ember hibázik, tulajdonképpen ilyenkor tanulunk és fejlődünk a legtöbbet.

 

Mindegy mit teszünk: tegyük őszintén és szeretettel. A szeretetünk ne érjen ott véget, hogy kimondjuk vagy leírjuk: szeretlek. Ez csak egy jó kezdet lehet. A szeretet mindig szolgálatot jelent. Egy másik emberért élni, egy másik embert segíteni és boldoggá tenni önzetlenül és viszonzást nem várva. Ez a szeretet.

Forrás: Joportal.hu

Hozzászólások: