6 jótanács a 106 évet élt japán orvostól, amely segít abban, hogy hosszú, boldog életet élhess!

Dr. Hinohara japán orvos több, mint 100 évig élt, beavat minket a hosszú élet titkába.

Dr. Shigeaki Hinoharát Japánban valóságos nemzeti kincsként tisztelik, nem csak azért, mert igen magas életkort ért meg, hanem azért is, mert 106 éves koráig ideje nagyrészét az orvostudománynak szentelte. Dr. Shigeaki Hinohara 2017 nyarán hunyt el.

1. Az energia a pozitív lelki állapotodból ered, nem pedig abból, hogy mennyit ettél, vagy aludtál.

A legtöbb szülő arra fektet nagy hangsúlyt, hogy a gyereke elegendő időt aludjon, és rendszeresen étkezzen. Dr. Hinohara szerint nem ezek a dolgok a legfontosabbak, hanem, hogy jól érezze magát az ember a bőrében, felszabadultan szórakozzon, és pozitív legyen a lelkiállapota.

2. Mindig tervezd el a napod!

Dr. Hinohara mindig előre megtervezte a napját, sőt, a határidőnaplójában előre egy évre már fel voltak jegyezve a teendői. Szerinte nagyon fontos a tudatos, de rugalmas tervezés, így sokkal kiegyensúlyozottabb lehet az életed.

3. Oszd meg tudásod!

Hinohara doktor évente 150 előadást, több tanfolyamot, céges továbbképzést tartott. Fontosnak tartotta, hogy tudását önzetlenül megossza másokkal is. Idős korában is 90 perces előadásokat tartott szívvel-lélekkel, egy cseppet sem volt elfáradva, és közben nem is ült le.

4. Járj a lépcsőn, és vidd kézben a csomagodat!

Ha meg akarod őrizni az egészséged, akkor gyalogolj, sétálj minél többet, a lift helyett részesítsd előnyben a lépcsőt, és a csomagot mindig kézben vidd. Ez kiváló edzés a test számára, segít abban, hogy hosszabb ideig egészséges maradj!

5. Álmodozz!

Ne korlátozd magad, lépj ki a komfortzónádból, és képzeld el, éld át akár a lehetetlennek tűnő dolgokat is. Soha ne add fel az álmaidat!

6. Ne gyűjtögess!

Senki nem tudja, hogy mikor hagyja itt ezt a földi létet, ne halmozd fel a tárgyakat, ruhákat. Csak annyit vásárolj, amire tényleg szükséged van, ahelyett, hogy mindig másra és jobbra vágynál, próbáld meg élvezni az életed.

Forrás

Hozzászólások: