Egy milliárdos megoldotta a menekültválságot! 90 millió euróért a Görögöktől két szigetet vesz egy egyiptomi…

90 millió euróért a Görögöktől két szigetet vesz egy egyiptomi milliárdos, hogy legyen hova menniük a menekülteknek!

 Konkrét tárgyalásokba bonyolódott az egyiptomi milliárdos két görög sziget megvételéről. Azt tervezi, hogy nemcsak földet, de állásokat is biztosít a szíriai polgárháború elől menekülőknek. Hogy új országot építhessenek maguknak.

1000_gt_20150916_201903

Hogy konkrétan melyik két, magánkézben lévő szigetet vásárolná meg, azt nem tudni. Cége csak annyit közölt, hogy megtalálták a megfelelő területet, megkeresték a mostani tulajdonosokat, és jelezték: készek az ingatlantárgyalásokra.

Sawiris arról is beszámolt, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága közölte: együttműködne vele a projektben. Egyedül az indulás, vagyis a két sziget megvásárlása becslések szerint 90 millió euróba kerülne.

Az emberbarát milliárdos az Orascom TMT vezérigazgatója, a gigacég mobiltelefon-hálózatokat működtet a Közel-Kelet és Afrika több országában, valamint Dél-Koreában. Sawarisnak saját tévécsatornája is van Egyiptomban.

Hozzászólások:

7 thoughts on “Egy milliárdos megoldotta a menekültválságot! 90 millió euróért a Görögöktől két szigetet vesz egy egyiptomi…”

Comments are closed.