A rendőrök megállították a 12 éves fiút, aki autót vezetett: “Az eszméletlen anyámat viszem a kórházba! – mondja a fiú

Macy egyedülálló anyja volt egy 12 éves fiúnak, Jimmynek. Amikor Jimmy nyolcéves volt, az apja elhagyta őket egy másik nőért, és soha többé nem mutatkozott.

A szívszorító eset óta mindig csak Macy és Jimmy volt egymásnak. Macy mindig megfogadta, hogy Jimmy lesz az első, ezért amikor nem dolgozott, minden idejét vele töltötte.

Macy és Jimmy minden hétvégén kalandozni mentek. Strandokra mentek, túráztak a természetjáró ösvényeken, vízi tevékenységeket végeztek a tavakon, és bármi mást, amit csak kitaláltak, hogy élvezzék az együtt töltött időt.

Egyik hétvégén úgy döntöttek, hogy Kaliforniából Nevadába mennek. A Red Rock Canyon Nemzeti Természetvédelmi Területen kempingeztek, ahol túráztak és fényképeztek a festői szépségű hely körül.

Hazafelé menet Macy hirtelen megállította az autót az út szélén. “Várj egy pillanatra, édesem! Nem érzem magam túl jól” – vallotta be.

Mielőtt Jimmy még válaszolhatott volna, észrevette, hogy Macy a széke oldalához dőlt, és elvesztette az eszméletét.

“Anya!” – kiáltotta. “Anya! Jól vagy?” – rázta meg, hogy felébressze. “Ébredj fel, anya!” – mondta, majd a mellette lévő vizes palackért nyúlt, és lefröcskölte vízzel.

Amikor az anyja nem akart felébredni, Jimmy körülnézett a közeli létesítmények után, de csak a sivatagot látta. Valahol Nevada közepén voltak. Nem közeledtek autók, ezért gyorsan gondolkodott.

Jimmy a hátsó ülés felé kezdte húzni az anyját, hogy ő is beülhessen a volán mögé. Nem volt jogosítványa, és életében csak egyszer vezetett, de aggódott, hogy az anyja nem fogja kibírni, ha a semmi közepén parkolnak.

A 12 éves fiú a GPS-szel babrált, és megkereste a legközelebbi kórházat, amely tíz perc autóútra volt onnan, ahol voltak. Rálépett a gázra, és megkönnyebbülten lélegzett fel, amikor jobbra-balra kezdtek felbukkanni létesítmények, jelezve, hogy már közel vannak a városhoz.

Amint azonban az egyik főútra ért, egy járőrkocsi kezdte követni. “Álljon meg az út szélén!” – szólt a rendőr a megafonján keresztül.

Jimmy szíve hevesen kezdett verni. Tudta, hogy bajban van. Lassan megállt az autóval a járdaszegélyen, és várta, hogy a rendőrök közeledjenek felé.

“Fiú, mi a fenét képzeltél?” – kérdezte az egyik rendőr. “Egyértelműen túl fiatal vagy a vezetéshez. Mi folyik itt?”

“Sajnálom, Winston biztos úr” – mondta Jimmy, és a névtáblájára pillantott. “Az eszméletlen anyámat viszem a kórházba! Anyukám hazafelé vitt minket Nevadából, amikor hirtelen megállt a kocsival az út szélén, mert rosszul érezte magát”.

“Rögtön utána elvesztette az eszméletét. Nem volt más választásom, minthogy elvigyem. Féltem, hogy nem éli túl” – mondta Jimmy, és szinte sírva nézett az anyjára.

A rendőr Jimmyre nézett, mintha ellenőrizni akarná, hogy igazat mond-e, de aztán a hátsó ülésre pillantott, és rájött, hogy ott valóban egy ájult nő van.

“Menj, ülj le az anyósülésre. Elviszlek a kórházba” – mondta, és intett Jimmynek, hogy csússzon arrébb.

De járőrtársa tiltakozott. “Ugyan már, ember. Ez a kölyök nem tartotta be a törvényt! Hívnia kellett volna a 911-et, és megvárni, amíg jönnek, ahelyett, hogy vezet. Le kellene foglalnunk ezt a kocsit, és letartóztatni a fiút” – érvelt.

“Itt egy ÉLETről beszélünk! Nézz rá! Másodpercről másodpercre sápadtabb lesz! Gyorsan kórházba kell vinni!” Winston rendőr válaszolt.

“Ki fognak rúgni! Mindent a törvény szerint kell csinálni. Esküt tettünk. Nem emlékszel?” – kérdezte tőle a társa.

“Lehet, hogy kirúgnak, de az életem nem ér véget azzal, hogy rendőr vagyok. Ennek a nőnek az élete ma véget érhet, ha nem jut el a kórházba. Esküt tettem, hogy megvédem a közösséget, amelyet szolgálok. Azt akarom, hogy ennek a fiúnak esélye legyen arra, hogy az édesanyjával nőjön fel, még akkor is, ha ez az utolsó dolog, amit rendőrként teszek” – jelentette ki Winston rendőr.

Winston rendőr a volán mögé ült, és Jimmy-t és Macy-t a kórházba vitte. Amikor odaértek, Macyt gyorsan betolták a sürgősségi osztályra, ahol Winston rendőr gondoskodott arról, hogy segítsen Jimmynek, miközben az orvosokkal beszélt.

Néhány vizsgálat elvégzése után kiderült, hogy Macy agyi aneurizmát szenvedett. “Szerencsére sikerült kórházba vinni, mielőtt az aneurizma megrepedt volna. Ha tíz perccel később hozzák be, nagy kihívás lett volna megmenteni” – mondta nekik az orvos.

Jimmyt elöntötték az érzelmek, amikor ezt hallotta. Megkönnyebbült, hogy bízott a megérzésében, amikor a volán mögé ült, és sírni kezdett. “Köszönöm, Winston rendőrtiszt. Ha maga nem lett volna, árva lettem volna” – mondta neki.

Winston rendőr örült, hogy segíthetett szegény fiúnak és az édesanyjának. Nem tudta, hogy a történetnek többről van szó, és hogy Jimmy egy egyedülálló szülő gyermeke volt.

Amíg Macy a kórházban lábadozott, Winston rendőr átvette a felelősséget Jimmyért. Gondoskodott róla, hogy gondoskodjanak róla, és hogy neki és Macynek mindenük meglegyen, amire szükségük van.

Néhány hét múlva Macy teljesen felépült. Hálás volt Winston rendőrnek, amiért az ő távollétében gondoskodott Jimmyről, és hogy elvitte őt a kórházba. És amint kiengedték, szólt egy jó szót Winston rendőrért a rendőrőrsén. Nemcsak megdicsérték hősiességéért, hanem el is léptették.

Közben Macy és Jimmy jó barátok maradtak Winston rendőrrel, aki bemutatta az anyát és fiát a családjának, így több emberrel tudtak együtt lógni a szabadidejükben.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Vannak jó emberek a világon, akik hajlandóak segíteni. Jimmy félt, amikor a rendőrök megállították, amíg rá nem jött, hogy egyikük valóban segíteni akar. Jimmy és Macy hálásak voltak Winston rendőrnek a kedvességéért, és meghatódva tapasztalták, hogy még mindig vannak emberek, akik hajlandóak másokon segíteni.
  • Az emberek lehetetlen dolgokat tesznek azokért, akiket szeretnek. Jimmy soha nem számított arra, hogy aznap vezetni fog, de amikor látta, hogy az édesanyját kórházba kell vinni, nem gondolta meg kétszer, ha ez az anyja életének megmentését jelenti.

Hozzászólások: