5 férfihazugság

Olykor minden férfi füllent, és néha ez bizony szükséges is. Tudd meg, a hazugság mikor jótékony, és mikor számíthatsz tányértörésre!

A hazugság nem mindig rossz, de egy idő után a legnaivabb nőnek is feltűnik, ha a szexi, borostás szájak különösebb meggyőződés nélkül játsszák vissza az ő gondolatait. Balhét elsimítani, konfliktust megoldani jobban is lehet.
Mert az apró füllentések, amelyek mosolyt kívánnak csalni az elsötétült finom orcára, egy idő után hatástalan fegyverré válhatnak. Hazudni tudni kell: használd okosan fegyvertáradat, hogy ne legyen nagyobb vita egy apró hazugságból annál, amit elsimítani akartál.

Erről majd később beszélünk

A legismertebb férfimondat, a nők rémálma és a legtöbb tányértörésbe fulladó veszekedés kezdő mondata ez, avagy terelés felsőfokon. A legnagyobb férfitévhit tehát, hogy ez a mondat segít elsimítani a kínos vitákat, hogy ezzel időt nyerhetsz, hogy kitaláld, mit is kellene mondanod. Nem, mert minden nő tudja, hogy ezután nincs folytatás, hogy ez az ígéretes mondat csak egy hatékony és kényelmes kibúvó, hogy ne kelljen szembenézned saját hibáiddal és tökéletlenségeddel.

Soha nem gondolok más nőkre!

Amiről úgyis mindenki tudja, hogy nem igaz. Elég egy szép tavaszi napon sétára indulni, és annyira egyetlen barátnő sem hülye, hogy ne vegye észre, amikor nyakad görcsbe áll, ahogy a szoknyák alól kivillanó popók után fordulsz. Ez a mondat a legfölöslegesebb hazugság, amit a férfitársadalom ki tudott eszelni az aggódó barátnők megnyugtatására, ugyanis, ha már szükség van rá, hogy kimondd, azzal bőven igazolod, hogy nem igaz. Mellesleg pedig nem az a probléma, ha gondolsz – mert azért Collin Firth és Brad Pitt láttán a női fantázia is szárnyalni indul -, csak ne tedd feltűnően! Ha barátnődet öleled, ne a mögötte álló nő fenekét mustráld, de magadban álmodozni nem tilos. Hazudni meg ebben az egy dologban nem feltétlenül kell.

Sajnálom!

A szomorú Disney-szemek láttán melyik nő fejében merülne fel, hogy valójában nem is? Hidd el, a legtöbbnek. De hinni könnyebb, mint veszekedni, és a forró békülő ölelésnél nincs jobb, hacsak nem a vadító békülő szex. De sajnálomból is többféle van. Az egyik, amikor hajlandó vagy férfiúi büszkeségedet félretéve kimondani ezt a röpke mondatot, és akár igaz, akár nem, már ettől a megerőltető cselekedettől elgyengül a női szív, és nem képes többé lángot lehelni.

A másik sajnálom azonban éppen, hogy életre kelti a hiszti szörnyű szellemét, és készülhetsz egy hosszan tartó szurkálódó veszekedésre, vagy éppen egy hirtelen, szökőárral felérő dührohamra. Mert amikor tudod, hogy valami olyat teszel, amivel megbántod a párod, de ahelyett, hogy nem tennéd meg, finoman odalehelsz a nyakára adott csók mellé egy sajnálomot, az a legrosszabb. Mert már megint elmész, amikor már két hete nem töltöttetek együtt egy estét, már megint dolgozol hajnalig, vagy akármi más, de ez mind olyan dolog, amit félre lehet tenni egyetlen estére, hogy a gyengülő női szív várát egy kis romantikával megerősítsd.

Imádom a romantikus filmeket!

Vannak azonban olyan hazugságok, melyeknek örvend a női szív, amelyek egyetlen pillanat alatt rózsaszínbe öltöztetik a hangulatot. Még akkor is, ha a nő tudja, hogy jó szándékú füllentés ez csupán, mert nincs az a világ, ahol a férfi Bud Spencer csattanós pofonjai helyett Meg Ryan romantikus csókját óhajtaná nézni. De jólesik. Ünnepnapokon, évente egyszer megéri erőt venni magadon, és elviselni a romantikát a képernyőn: nemcsak a pörkölt fő másnap finomabbra és annyira csípősre, ahogyan te szereted, de az ágyban is kellemes meglepetésekben lehet részed. Tessék megtanulni hazudni, okosan!

Drágám, egyáltalán nem látszol kövérnek

Amikor a legmeghittebb pillanatban a ruhák lassan leomlanak a buja női vonalakról, egy görcsös mozdulattal mindennek vége szakad. Két kéz a meztelenséget eltakarja, és jön a remegő hangon feltett kérdés: Nem vagyok túl kövér? Erre csak egyetlen válasz létezik: Nem. Mert, ha másképp történik, ha a szexi félhomályban is konstatálod a kissé dudorodó pocakot, az előnytelenül hivalkodó narancsbőrt, akkor a szenvedélyes pillanatnak annyi, és a gyönyör helyett egy könnyekkel küszködő összetört nőt vigasztalhatsz egész éjszaka.
Ebben a helyzetben nincs más út, mint ez a jótékony hazugság. De hihetően! Mert, ha párod a kényszerrel kimondott szavak mögött megsejti, hogy mindezt csak önző szándékból teszed, hogy az ígéretes éjszakának ne kelljen végleg búcsút intened, akkor a bizonytalan nőből pillanatok alatt válik sárkány, aki epekedő vágyadat egyetlen mozdulattal eltiporja.
Hozzászólások: