7 tipp a korai öregedés ellen

Bármennyire is szeretnénk, az öregedést nem lehet elkerülni. Ennek ellenére vannak olyan módszerek, amivel késleltethetjük. Ilyenek például, ha vigyázunk a bőrünkre, vagy ha egészségesen étkezünk. Minden csak rajtad múlik. A legtöbb nő sok hibát vét, annak ellenére, hogy nem tudnak róla. Többek között kihagynak étkezéseket, egészségtelen ételeket esznek, nem alszanak eleget és nem isznak elég vizet. Ha te is szoktál ilyeneket csinálni, gondold át a következő szabályokat annak érdekében, hogy tovább maradhass fiatal.

7-tipp-a-korai-oregedes-ellen_65062c9b08725aa24c4f3493df8ed886

1. Szabadulj meg a rossz szokásaidtól

A dohányzástól és az alkoholfogyasztástól rövid ideig jobban érzed magad, de ez nem segít fiatalnak kinézni. Sőt, számos tanulmány kimutatta, hogy a dohányzás öregíti a bőrt. Ha minden nap dohányzol és minden második nap még iszol is, ne csodálkozz, ha a bőröd idősebbnek láttatja magát. Szokj le ezekről minél hamarabb, hidd el, a tested és a bőröd hálás lesz!

 

2. Figyelj a nyakadra, a vállaidra és a kezeidre

Ha az arcod fiatalosabb is, mint a valódi korod, a kezed, a nyakad és a vállaid árulkodhatnak, ha nem figyelsz az ápolásukra. Rendkívül fontos, hogy ezeket a testrészek ápolására is nagy hangsúlyt fektessünk, hogy megakadályozzuk a korai öregedést. Ápold őket este krémekkel, napközben pedig fényvédővel, hogy minél tovább szép maradhasson.

 

3. Csökkentsd a napon töltött órákat

Nyilván nem úgy értem, hogy egyáltalán ne napozz. Tölts minden nap egy kis időt a napon, hogy a szervezeted elég D vitamint kapjon, de ne vidd túlzásba. Használj magas faktorú fényvédőt, minden reggel, mielőtt elindulsz otthonról, ha szükséges napközben ismételd meg. Fontos, hogy esős időben se felejtsd el a krémet!

 

4. Ne érj az arcodhoz

El a kezekkel az arcodtól és a nyakadtól, hogy elkerüld a pattanásokat és a korai öregedést. Ne dörzsöld a szemed és ne nyomkodd az orrod! A szemed körül ugyanis nagyon érzékeny a bőr, ezért, ha ott folyton piszkálod a bőrt, hamarabb kezd el öregedni. A szemkörnyék ápoló ezek után a legjobb barátod lesz, pláne, ha nem ész nélkül dörzsölöd.

 

5. Moss arcot naponta kétszer

Elhiszem, hogy néha túl álmos vagy ahhoz, hogy lemosd a sminked este, de tisztában vagy vele, hogy ezzel milyen kárt okozol? Az egyik legfontosabb, amit tehetsz a szép bőr érdekében, hogy naponta kétszer megmosod az arcod. Ha álmos vagy, ha nem! Továbbá, ezzel nem csak az öregedést, hanem a pattanásokat is távol tarthatod.

 

6. Aludj eleget

Ha többet alszol naponta, mint 8 óra, vagy kevesebbet, mint 6 óra, akkor több kárt okozol a bőrödnek, mint hasznot. A szervezetünknek napi 7-8 óra alvása van szüksége, de az sem mindegy, hogy mikor. Legkésőbb este 11-kor feküdj le, ugyanis az alvás este 10 és hajnali kettő között a legregenerálóbb.

 

7. Növeld az antioxidáns beviteled

Győződj meg róla, hogy antioxidánsokban gazdag az étrended, ugyanis segítenek a ráncok elleni küzdelemben. Néhány legjobb antioxidánsban gazdag ételek: bogyós gyümölcs, bab, fekete csokoládé, alma, articsóka, sárgarépa, piros szőlő és fekete szilva.

 

Tudjuk, hogy ez nem könnyű. Vannak olyan lányok, akiknek meg kell kezdeni a ráncok elleni küzdelmet akár a tini éveik végén, de ha odafigyelsz, eleget iszol és alszol, egészségesen étkezel és még sportolsz is, akkor semmi probléma nem lehet!

Hozzászólások: