5 dolog, ami neked is jár egy kapcsolatban

Ebben a cikkben félretesszük azokat a nagyon is alapvető dolgokat, amikre minden egyenrangú kapcsolatban szükség van. Valóban lényeges a hűség, a törődés és az őszinteség, de olyan szempontok is sokat számítanak, amikre csak kevesen fordítanak figyelmet.

1450910_10152663001119580_6349037591705319337_n

1/5 A karrier kiteljesítése

Manapság sokan még mindig rossz szemmel néznek azokra a nőkre, akik inkább a karrierjükre koncentrálnak a családalapítás helyett. Ugyanakkor az sem szimpatikus a társadalom számára, ha az anyuka egész nap otthon ül, és ?semmit sem csinál?. Nos, természetesen nem kell megfelelni a komplett társadalomnak, hiszen csak az számít, hogy a kedvesednek és saját magadnak élhető körülményeket teremts. Itt jön képbe a nehézség, ugyanis rettentően problémás tud lenni, ha valaki az anyaság és a karrier között igyekszik egyensúlyozni.

Szélsőségesen csinálod? Figyelmeztető jelek, hogy túl sokat dolgozol A legtöbb nő utóbbit teljesen háttérbe szorítja, ha képbe kerül az anyaszerep, amivel nincs is gond, feltéve, hogy te erre vágysz. Akkor viszont nem állja meg a helyét az állítás, ha csak a másikért, a kapcsolatodért, az elvárásokért adod fel a sikerhez vezető utat, nem pedig azért, mert téged boldoggá tesz.
2/5 Szabad esték és programok

Sajnálatos módon a többség még mindig a tipikusnak tekinthető szerepeket követi, ami nem csak a lázadó feministák szemét szúrja. Hangsúlyozni kell, hogy aki tökéletesen érzi magát otthon, a négy fal között a tradicionálisnak számító szerepkörökben, az élvezze ki maximálisan az adott élethelyzetet.

Azt azonban szintén fontos kiemelni, hogy manapság már a nők is legalább olyan társasági életet élnek, mint a férfiak, így éppenséggel nem helyes, ha folyton te maradsz otthon. Igencsak jellemző, hogy a nők otthon ülnek a babával, holott vágynak a barátokra, a szabad estékre és a különféle programokra, míg sok férfi nem, vagy alig segít otthon, a szabadidejét pedig házon kívül tölti. Ez gyermek nélkül is igaz lehet, de az biztos, hogy a pihenés éppúgy jár neked, mint a társadnak.
3/5 Segítség otthon

Még mindig a sztereotípiáknál tartunk, bár az általános szerepek már rég felborultak. Amíg kizárólag a férfiak dolgoztak, a nők a ház körüli teendőket és a gyermekeket látták el, addig jogos elvárás volt, hogy az erősebbik nem valóban pihenni járjon haza. A nők kivívták maguknak a munka lehetőségét, de azzal nem számoltak, hogy ezzel egy újabb, óriási kihívást vettek a nyakukba, miközben a korábbi feladataik megmaradtak. Manapság egyébként lehetetlen fenntartani a korábbi szerepeket, egy keresetből aligha tud megélni egy egész család. Éppen ezért a túlhajszoltság helyett inkább érdemes segítséget kérni, már ha a kedves magától nem ajánlja fel azt. Egyrészt élvezetesebb, másrészt gyorsabb, ha közösen végzitek a teendőket, s így több idő és türelem jut majd a kapcsolatotokra.
4/5 Kompromisszumok érted

A nők természetébe éppúgy megtalálhatóak különféle jegyek, mint a férfiakéban. Ezek nyilván nem örök érvényűek és nem is vonatkoznak mindenkire, de meglehetősen általánosak. Egy példával élve, alapvetően jellemző, hogy a nők mindent feladnak a kapcsolatukért, a másik boldogságért, közben magukra nem szánnak időt. Persze akadnak olyanok, akik egyszerűen önzőek, de olyanok is, akik nem találják az arany középutat, pedig tudniuk kellene, hogy önmagunk boldogsága egyben a másik öröme. A kiszipolyozás nyilvánvalóan nem vezet sehova, ha többet adsz, mint amennyit kapsz, s ez általánossá is válik, akkor egyértelmű, hogy érted egy kompromisszum sem születik. Egy egészséges kapcsolatban csak nagyon-nagyon ritkán kell bármit beáldoznod, ráadásul biztos lehetsz benne, hogy a valódi megoldást közösen keresitek.
5/5 Az ágybeli igények figyelembevétele

Meglehetősen sokat olvasatunk, hallhatunk arról, mire vágynak a férfiak az ágyban, de sokszor nem esik szó arról, hogy a nők igényeinek kielégítése mekkorát nyom a latban. Eleve gyanús, ha a párod nem törekszik a maximális odafigyelésre, arra, hogy te is eljuss a csúcsra, hiszen a férfiak egóját óriási mértékben befolyásolja a partner öröme. (Más kérdés, hogy részedről hatalmas hiba legyinteni a próbálkozásokra.) Ennél a témánál ugyancsak előtérbe kerül az elvárások hiánya, hiszen míg a férfiak az örömszerzés minőségét, mennyiségét természetesnek veszik, addig sok nő csak a partnerére koncentrál.

Hozzászólások: