A nyár nagy kedvence lehet a 40 százalékos házi pálinkás fagyi

Keresztezte a pálinkát a fagylalttal Vajda Zsolt cukrászmester. Édességét 40 százalékos pálinkával ízesíti, amit csak húszévesnél idősebb vendégeinek ajánl, mert három gombócnál több megárthat.A hűvös tavasz ihletett meg egy fővárosi cukrászmestert, aki igazi hungarikummal, házi pálinkával ízesítette fagylaltját.

? Tavasszal olyan hideg volt, hogy kevesen akartak fagyizni. Azon gondolkodtam: hogyan melegíthetne át a nyalánkság? ? mesél az újítás megszületéséről Vajda Zsolt, a XVI. kerületi San Marino cukrászda tulajdonosa.

cukrász

? A jó pálinka kézenfekvő ötletnek tűnt, de az alkohol nem fagyasztható, sőt olvasztja a jeget. Viszont ha a cukrot lecseréljük szőlőcukorra a fagylaltkészítés során, az alkoholos végeredmény sima, kenhető lesz. Az elkészült fagyival azonban nem árt óvatosnak lenni, alaposan kitábláztuk: autóvezetés mellé nem ajánljuk. Ráadásul az alkohol miatt korhatárt is be kellett vezetni.

De nem 18, hanem 20 évre tettük a kiszolgálható vendégek életkorát. Tapasztalataim szerint ugyanis a nagykorúságuk hajnalán lévő fiatalok inkább hívei a mennyiségi, mint a minőségi alkoholfogyasztásnak. Márpedig a vegyes pálinka fagyos ízeit érdemes élvezni, semmint négy-öt gombóctól fejre állni ? magyarázza a pálinkafagyi atyja.

hazi-palinkas-fagyi-01-BS

Nem szeretem az alkoholt, de ez zseniálisan fi-nom ? szögezte rögtönzött íztesztünk alanya, Kispál Ildikó. ? Csak az lehet gond, hogy a fagyi nagy melegben általában jó választás, viszont ezzel azért óvatosan kell bánni, mert fejbe vághat ? véli az ifjú hölgy.

Hozzászólások:

One thought on “A nyár nagy kedvence lehet a 40 százalékos házi pálinkás fagyi”

Comments are closed.