Ezek a legnagyobb hibák, amit fogyókúra közben elkövethetsz!

Már hetek óta diétázol, de semmilyen változást nem tapasztalsz? Lehet, hogy olyan apróságokon csúszol el, amiket valójában nem is gondoltál hibának. Most megmutatjuk, milyen szabályokra kell odafigyelned a sikeres diétáért.

Nem minden szénhidrát rossz:
A szénhidrát a szervezet fő üzemanyaga, amit ennélfogva nem szabad megvonnod magadtól. Tudni kell, hogy melyek a jó és melyek a rossz szénhidrátok. Utóbbi kategóriába tartozik a finomított liszt és a cukor. Ezek azonnal megnövelik a vércukorszintet, majd nem sokkal később hirtelen fáradtságot okoznak. Ezzel szemben a magas rosttartalmú élelmiszerek, a zöldségek, a gyümölcsök fokozatosan adják számodra az energiát, hirtelen vércukor-emelkedés nélkül. Ezek az ételek a diéta fontos részét képezik.

Egészséges, de hizlal:
Több olyan étel van, aminek alapvetően igencsak javasolt a fogyasztása, de diétás időszakban jobb elkerülni őket. Ilyenek például a magvak. Hiába vannak tele fontos tápanyagokkal, magas a kalóriatartalmuk is. A fogyókúra ideje alatt más egészséges és tápláló ételekkel kell ezeket helyettesíteni.

uszogumi-540x280

Arra is figyelj, hogy mit iszol:
Talán meglepő, de az egy nap bevitt kalóriák 21%-a folyadékból áll. A vízzel természetesen nincsen semmi baj, viszont az édesített italok, a cukros üdítők, ráadásul a gyümölcslevek is súlyos kalóriákat jelentenek. Ezeknek is magas a szénhidráttartalmuk, ami miatt rögtön megemelkedik a vércukorszint. Amikor pedig leesik, újra nagyon éhesek leszünk, ráadásul ránk telepszik a fáradtságérzet.

Az apróságok átka:
Egy kis tejszín a kávéba vagy keksz a kávé mellé. Cukor a teába, dresszing a salátára. Ezek azok az apró dolgok, amikről azt gondolod: “ennyi biztosan nem árt meg”. Összeadódva azonban magas kalóriaszámot tesznek ki ezek a kis “semmiségek”, ami bizony a mérlegen is látszik.

Ne mérd magad naponta:
Nagyon fontos szabály, hogy ne sürgesd magad. Nem kell mindennap mérlegre állni. Amennyiben reális célokat tűztél ki magad elé, nem kell izgulnod, el fogod érni, csak tudatosabban kell élni a mindennapokat.

Hozzászólások: