11 tipp, amivel még több boldogságot hozhatunk életünkbe!

Számtalanszor előfordul, hogy semmi kedvünk kikelni az ágyból, rossz kedvűek vagyunk és kilátástalannak érezzük a helyzetünket. Tegyünk meg minden nap néhány apró lépést, annak érdekében, hogy beköltözzön a boldogság az életünkbe.

boldogsag

1. Tartsunk szünetet, csendesedjünk el

Legyenek olyan pillanataink, amikor csak úgy vagyunk és nem csinálunk semmit, nem tervezünk, agyalunk. Üljünk le, és bámuljuk a fűszálakat, a rohangáló hangyákat vagy a napsütést. Ilyenkor sokkal könnyebben születnek inspiráló pozitív gondolatok.

2. Legyünk újra gyerekek

Ugráljunk, labdázzunk, futkorásszunk. A játék mindig mókával és kacagással jár, ez pedig minden esetben boldogságot okoz. Szánjunk időt az ún. ?buta? szórakozásokra is.

3. Énekeljünk hangosan

A zene megadja azt a lehetőséget, hogy érzelmeinket más szavaiba burkolva fejezzük ki. Élvezzük a lehetőséget, énekeljünk hangosan és önfeledten.

4. Tegyünk valami jót

Ha segítségére vagyunk valakinek, az különleges boldogsággal és elégedettséggel tölt el utána. Nem kell drága ajándékokra gondolni, elég egy mosoly vagy egy kedves szó is.

5. Válasszunk ki három fontos vágyat

Ha igazán álmodozó és tervező típusok vagyunk, miden nap válasszunk ki három dolgot, amit el szeretnénk érni az életünkben. Ha valamit szeretnénk, elképzeljük és megtervezzük, akkor az teljesülni fog.

tanc

6. Táncoljunk

A mozgás segít megszabadulni a szervezetben felhalmozódott negatívumoktól, és lehetővé teszi, hogy újra boldogok legyünk. Szárnyaljunk szabadon, és engedjük át magunk a pozitív energiának.

7. Tanuljunk meg helyesen lélegezni

Lélegezzünk mélyen, majd tartsuk bent a levegőt, ameddig csak tudjuk. Fújjuk ki jó erősen. Ez megszünteti a belső blokkokat, akadályokat, és újra át tudjuk majd érezni az örömöt. Naponta többször ismételjük.

8. Takarítsunk. Minden területen.

Az íróasztaltól a konyhapultig minden területet tartsunk tisztán, de figyeljünk oda a szervezetünk megtisztítására is. A legfontosabb, hogy a tudatunkból irtsuk ki a negatív gondolatokat.

9. Csodáljuk a virágokat

Legjobban akkor tudunk feltöltődni, ha csodáljuk a körülöttünk levő természetet. Nem muszáj álomtengerpartos nyaralásról ábrándozni, elég, ha kimegyünk a teraszra, és élvezzük a kisebb madarak életét.

10. Olvassunk napi 15 percet

Az olvasás lelassítja az életünket, elkalauzol egy varázslatos világba, lecsendesedünk, és pozitív dolgokkal töltődünk fel. Napi 15 perc olvasásnak pozitív hatása van.

11. Éljünk a jelenben

Bizonyos kutatások kimutatták, hogy azok az emberek, akik a jövő és a múlt történései között őrlődnek, sokkal boldogtalanabbak, mint azok, akik a jelenre koncentrálnak. A múlt és jövőre koncentrálva gyakran válunk szorongóssá, nosztalgikussá, kétségbeesőssé. Koncentráljunk mindig az adott napra.

Hozzászólások: