4 riasztó jel, hogy valami baj van az emésztőrendszereddel!

Ha nem figyeljünk erre a 4 tünetre, komolyabb emésztési problémák alakulhatnak ki!

A szájüreg, a nyelőcső, a gyomor, a belek, a hasnyálmirigy és a máj alkotja testünk emésztőrendszerét. Ha valamelyik területen “meghibásodás” történik, akkor azt a szervezet jelzi. Egyes tünetek viszont szinte észrevehetetlenek.

Az alábbiakban 4 fontos tünetet írunk le, e, amelyek valamilyen emésztőszervi megbetegedést jeleznek előre, így érdemes odafigyelni rájuk.

1. Gombóc a torokban

És itt nem a stresszre kell gondolni, hanem arra, hogy ha evés közben az étel nehezen tud lemenni, akkor el kell menni egy orvoshoz, főleg, ha gyakran köhögünk, fuldoklunk, és már két falat után úgy érezzük, hogy teljesen jól laktunk.

2. Puffadás

Ha egyszerűen nem tudjuk begombolni a nadrágunkat, de nem azért, mert meghíztunk, hanem mert hirtelen felpuffadtunk, a székletünk véres lesz, és erős fájdalmak is jelentkeznek, gyorsan orvoshoz kell fordulni.

3. Hirtelen fogyás

Ha pár hét alatt több kiló is lemegy rólunk, különösebb ok nélkül, tehát nem fogyókúráztunk, és az étrendünkben sem történt változás, akkor ez arra utal, hogy valami nincs rendben az emésztő rendszerünkkel, talán valamilyen felszívódási zavar állhat a háttérben, ezért egy belgyógyász véleményét érdemes kikérni.

4. Túl sötét széklet

A túl sötét széklet vért tartalmazhat, ami egyáltalán nem jó jel, így ne vesztegessük az időnket, menjünk orvoshoz.

Hozzászólások: