6 tévhit a narancsbőrről

A narancsbőr az egyik legidegesítőbb dolog, ami a testeddel történhet. És nem csak ott kell elviselned, de az interneten is számos olyan cikk szokott felugrani, ami tévesen oktat ki a narancsbőr okairól, vagy a kezeléséről. De mi is ebből az igazság, és egyáltalán lehet-e kezelni?

6-tevhit-a-narancsborrol_ce86532df796de1a8a470e413cd4b42d

1. A narancsbőr csak extra zsír

A közhiedelemmel ellentétben a narancsbőrnek több köze van a bőr szerkezetéhez, mint a felesleges zsír lerakódáshoz. A bőr és az izmok között van egy zsírréteg, amit normális körülmények között a kötőszövetek tartanak simán, amitől olyan szép egyenletes a bőröd. Viszont ezek stressz, súlygyarapodás hatására meggyengülnek, a zsírszövetek buborékosodni kezdenek, és voila!

2. Csak túlsúlyos embereknek lehet narancsbőrös bőre

El kell, hogy keserítsek minden olyan hölgyet, aki eddig abban a tudatban élt, hogy a zsír játssza a legnagyobb szerepet a narancsbőr kialakulásában. Lehetsz alma, körte alakú, vagy olimpiai sportoló, akkor is megtámadhat a narancsbőr. A legnagyobb okozója sajnos a stressz, a súlyingadozás illetve a kor lehet.

3. Fogyókúra a legjobb módszer ellene

Attól, hogy minden nap futsz egy szigetkört még nem fogsz megszabadulni a narancsbőrtől. Inkább dolgozz ki magadnak egy erősítő edzést, amivel újra helyre hozhatod a kötőszöveteket.

4. Az otthoni módszerek haszontalanok

Igen, vannak olyan kezelések, amik semmit sem használnak, de mindegyik szakértő egyetért abban, hogy egy módszer nagyon is jót tesz a bőrnek. Dobpergést kérek! A masszázs! A 30-60 perces masszázs segít, hogy ellazítsa a dudorokat.

5. Vannak kenőcsök, amik használnak

Csak szeretnéd! Sajnos ezek a kenőcsök sokszor nagyobb kárt okoznak, mint használnának, ezért ne bízz bennük annyira. Persze, vannak olyan kenceficék, amikkel egy ideig álcázni tudod a narancsbőrt, de sajnos sokáig egyikkel sem érsz el hosszantartó hatást.

6. Genetika is felelős

A genetika igen kis százalékban játszik közre a kialakulásban. A nőknél legjobban befolyásoló tényezők a hormonok, a stressz, a rossz étkezési szokások, az inaktivitás és persze a balszerencse.

Hozzászólások: