ROSSZ SZOKÁSOK, AMIK TÖNKRETEHETIK A NYUGODT ALVÁSODAT!

Biztos előfordult már veled, hogy akárhogy is próbáltál, nem tudtál elaludni. Most megtudod, miért nem!

Alvászavarral küzködsz? Kétség sem fér hozzá, hogy konkrét oka van a problémádnak! Elhiheted, megannyi apró dolog megzavarhatja az álmodat. Olyanok, amikről nem is gondolnád. Íme néhány:

2c667040-85fe-4076-ad11-68936c647c63.jpg.1200x630_q85_crop-center_upscale

Mindig más időpontban alszol el.
A tested általában egy megszokott rutinhoz igazoik. Így ha minden nap más időpontban szeretnél lefeküdni, az agyad nem tud felkészülni az alvásra, és nem lesz hajlandó rá. Készíts magadnak egy következetes ütemtervet, az nagyon sokat fog segíteni. Ugyan ez a helyzet az étkezés tekintetében is.

Tele van a húgyhólyagod.
Nagyon sokaknak vált szokásává, hogy lefekvés előtt megisznak egy-két pohár vizet. Ezzel még nem lenne baj, de akinek kicsit érzékenyebb, vagy kisebb a húgyhólyagja, az bizony akár többször is felébredhet alvás közben, hogy kiszaladjon a mosdóba. Próbáld meg a folyadékbevitelt hanyagolni a lefekvés előtti egy órában.

Sokáig netezel.
A monitor fénye, és a kütyük rezgései serkentik az agyműködésed, így sokáig nem hagynak elaludni. Sokan csinálják azt, hogy az ágyban, közvetlenül lefekvés előtt laptopról neteznek, és netezés közben alszanak el. Ilyenkor hiába zuhan álomba az ember, a működő gép, és az agyadban tett hatása zavarni fogja az álmodat és a mélyalvást is. Adj időt az agyadnak lefekvés előtt, hogy megnyugodjon.

Hozzászólások: