ÍGY VILÁGOSÍTSD KI A BŐRÖD AZ ÁGYÉKODON ÉS A LÁBAK KÖZÖTT CSUPÁN EGYETLEN HOZZÁVALÓVAL!

A bőrnek azt az állapotát, mikor az ágyéknál és a lábak között sötétebb, Acanthosis Nigricans-nak nevezik. Legtöbbször túlsúlyos embereken látni ilyet, különösen a sötét bőrűeknél. Ez a tünet jelentkezhet önállóan, de lehet sokkal komolyabb betegségnek a jele is. Nézzük, mi is az Acanthosis Nigricans és hogyan lehet kifehéríteni a besötétedett bőrt a lábak között!

A betegség okai

Pontosan nem tudni, mi okozza, de tény, hogy nagyon gyakori az elhízott embereknél. A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél is nagyobb arányban fordul elő. A diagnózisát nem túl bonyolult felállítani, ugyanakkor többféle tesztet el kell végezni ahhoz, hogy a kiváltó tényezőt be lehessen azonosítani. A cukorbetegség mellett ezt a tünetet kiválthatja hormonális zavar, tumor, de akár genetikai tényezők is. Néhány embernél csak önmagában jelenik meg bármilyen más betegség nélkül.

Tünetek

A bőr színének elváltozása leggyakrabban az említett területeken fordul elő, de az Acanthosis bárhol kialakulhat. A bőrhajlatok különösen hajlamosak ezekre a változásokra. A megváltozott bőr barna, vastagabb a normál bőrnél és általában nagyon puha. Nem fáj, de viszketést és irritációt sok beteg tapasztal. A bőr hámlása sem ritka. Ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk, forduljunk bőrgyógyászhoz!

Így fehérítsük ki a sötét ágyéki bőrt!

sotetfoltok

1. Aloe vera

Természetes bőrvilágosító hatásokkal rendelkezik és csökkenti a különböző foltokat. Gazdag a rák megelőzésére alkalmas vegyületekben és olyan anyagokban, melyek segítenek helyreállítani a bőrt és új részt vesznek az új bőrsejtek termelődésében is.

Nyerjük ki az aloe vera gélt a növény leveleiből.

Vigyük fel közvetlenül az érintett területre, hagyjuk hatni kb. 20 percig.

Vízzel mossuk le.

Naponta ezt a módszert alkalmazva gyors eredményt érhetünk el.

2. Szódabikarbóna

Erős bőrhámlasztó hatású, fokozatosan segít megszabadulni a bőrön lévő sötét foltoktól. Vízzel keverjük össze, hogy sikeresen kezelhessük az ágyéki terület sötétebb bőrét. ű

3 rész szódabikarbónát adjunk 1 rész vízhez.

A sűrű pasztát vigyük fel a bőrre és hagyjuk megszáradni.

Néhány perc után mossuk le.

Végezzük el a kezelést hetente kétszer.

3. Citrom

A citrom hámlasztja a bőrt. Gazdag C-vitaminban és segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. Segíti az új hámsejtek képződését is.

Vigyünk fel citromlevet az ágyéki részre és néhány percig finoman dörzsöljük. Hagyjuk rajta 20 percig, majd mossuk le meleg vízzel és tegyünk rá halványító krémet.

Másik lehetőség, hogy kifacsarjuk egy citrom levét, összekeverjük egy evőkanál mézzel, felvisszük a bőrre és 20 percig fennhagyjuk. Bő vízzel öblítsük le.

4. Uborka

Az uborka természetes hatóanyagokkal világosítja a bőrt. Párosíthatjuk citrommal, az uborkát összekeverhetjük a citromlével. Miközben a citrom fehérít, az uborka nyugtatja a bőrt és megelőzi az irritációt.

Keverjük össze az uborkát, a citromlevet és adjunk hozzá kurkumát. A citrom fehéríti a bőrt és eltávolítja az elhalt hámsejteket, az uborka hűt, a kurkuma pedig eltávolítja a felesleges festékanyagot. Ez egy igazi ajurvédikus gyógymód, azaz teljesen természetes, úgyhogy mindennap alkalmazható.

Megtehetjük azt is, hogy egyszerűen levágunk egy szelet uborkát és bedörzsöljük vele a hónaljunkat.

Hozzászólások: