Egy életre bánhatod, ha belemész: 3 dolog, amit fontolj meg a kapcsolatban

Szerelem ide vagy oda, nem mindent éri meg bevállalni.

A szerelem amilyen jó, olyan veszélyes is lehet sajnos, ugyanis elpalástolhat olyan problémákat, illetve olyan tettekre késztethet, amelyek idővel visszaüthetnek.

753x440-2-300x175

Ilyen a következő három is, amelyeket mindenkinek, így neked is érdemes szem előtt tartanod, kerülnöd, mert ha nem teszed, később csúnyán megbánhatod a dolgot.

Eltartani a férfit

Ha saját lakásod, albérleted van, akkor miután összejössz egy férfival, óhatatlanul is kiköttök előbb-utóbb a lakásodon, idővel pedig, ahogy a kapcsolat elmélyül, egyre többet lehettek nálad, mígnem a férfi egyik napról a másikra oda is költözhet. Az is lehet persze, hogy előzetes megbeszélés után viszi át hozzád minden holmiját egy időre, mondván, amíg másik lakást talál, szívességet kér tőled.

Számtalan előzmény létezhet, de ha a férfi hozzád költözött, be kell szállnia a költségekbe, legyen szó bevásárlásról, rezsiről vagy más felmerülő, a lakással kapcsolatos költségekről. Ez ugyanígy van akkor is, ha ketten kerestetek új lakást. Ne hagyd magad kihasználni, a férfinak kényelmes lehet a helyzet, de voltaképpen élősködik rajtad, ha egy fillérrel sem járul hozzá a költségekhez.

Kölcsönadni

Minél kevesebb ideje vagytok együtt, annál rizikósabb, de tulajdonképpen egy hosszú ideje tartó kapcsolatban sem érdemes kölcsönadnod a párodnak, pláne nem nagyobb összeget. Előbbi esetben kevés ideje ismerheted, nem tudhatod, felszívódik-e másnap, zsebre téve a pénzed. Utóbbi esetben is történhet ilyen, de maga a tartozás feszültséget kelthet köztetek, és könnyen lehet, hogy ha szakítotok vagy elváltok, akkor sem látod viszont soha többé a pénzed.

Kölcsönt felvenni

Kölcsönt felvenni alapvetően nem jó ötlet, hiszen az igénylő az összeg többszörösét törleszti vissza a banknak, de van az az élethelyzet, amikor mégis rákényszerül az ember. Párod unszolására azonban soha ne vállalj be hitelt, kiváltképp az ő elképzelései ? például üzleti, ingatlanvásárlási, autóvásárlási és így tovább ? megvalósítására ne.

Ha házasok vagytok, és közös hitelen töritek a fejeteket, akkor érdemes jó előre tájékozódnotok a banknál, mi történik, ha elváltok. Ha egy házaspár hitelt vesz fel, a vagyonközösségük által ez a hitelösszeg is közös. A közösen felvett hitel a válás során bonyolult procedúrát von maga után, és mindaddig mindkét felet adóstársakként terheli, ameddig ez a banknál le nem zajlik. A hitelszerződés módosításával meg lehet osztani a tartozást. Amennyiben a hitel módosítására nem kerül sor, de a férjed, illetve volt férjed nem fizeti a törlesztést, a bank jogosan követelheti az egész összeget tőled is.

Hozzászólások: