SÚLYOS BETEGSÉGET KAPOTT, MERT A RADIÁTORON SZÁRÍTOTTA A RUHÁKAT! ETTŐL MEG FOGSZ DÖBBENNI!

A 43 éves Craig Mather azt állítja, hogy a bent szárított ruhák miatt kapott tüdőgyulladást. Ezt a nedves ruhákból kicsapódó pára és az azután keletkező penész és gombák számlájára írja.

A háromgyerekes családfő elmondása szerint speciális gyógyszeres kezelésre volt szükség, hogy a tüdejében lévő Aspergillosis nevű gombás fertőzésből ki tudják gyógyítani.

Az orvosai azt mondták, hogy sokkal súlyosabb lenne most az állapota, ha még mindig a radiátoron szárítaná a ruhákat, de „szerencséjére” a férfi már egy éve felhagyott rossz, egészségromboló szokásával, és azóta javult a helyzet.

A nedves ruhák szárításakor a szobák páratartalma akár 30 százalékkal is megemelkedhet, és ezáltal adott lesz az ideális körülmény a gombák szaporodásának.

Főként azoknál jelenthet ez problémát, akik asztmában szenvednek, és ezért folyamatos köhögés, tüsszögés kínozza őket, nem mellesleg az immunrendszer is gyengébb lesz, így például a kemoterápiás kezelés alatt álló betegeknek meg lehetne tiltani, hogy ilyen környezetben tartózkodjanak.

Az ilyen gombás fertőzés, ha nem kezelik, visszafordíthatatlan tüdőkárosodást okozhat, sőt még a halál is bekövetkezhet – mondja David Denning professzor, aki azt ajánlja, hogy aki csak teheti, a szabadban szárítsa ruháit, vagy olyan külön helyiségben, amely megfelelően szellős, és nincs a nappali, vagy a hálószoba közvetlen közelében.

Hozzászólások: