6 rövidke mondat, amiktől örökre boldog lesz a párkapcsolatod

Idővel egyre kevesebb figyelmet fordítunk arra, hogy kimondjuk, mit érzünk, gondolunk, pedig éppen ez az a kulcsmomentum, ami sokáig boldoggá és harmonikussá teszi a kapcsolatokat. Már hat rövidke mondattal is rengeteget javíthatsz a helyzeten!

rrr2

1/6 ?Mondd el, mit bánt!?

Bár nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy inkább a nők azok, akik kéretik magukat és szeretik, ha többször átbeszélhetik ugyanazt a gondot, azért az erősebbik nemet sem kell félteni.
Sok férfi nem érzi magát igazán macsónak, ha panaszkodik, ezért inkább elfojtja magában a dühöt, vagy máshol (máson) vezeti le a feszültséget. Mivel ez utóbbi jó eséllyel te leszel, elébe kell menni a problémának.
Ha valakivel jó pár éve együtt vagy, akkor már ismered annyira, hogy észreveszed, amikor valami bántja. Ilyenkor feltétlenül biztosítsd róla, hogy meghallgatod, megérted és segítesz, hiszen rád számíthat, és ettől egyáltalán nem lesz kevésbé férfias a szemedben.
Ha végre megnyílik, akkor hosszútávon és sokáig te leszel a támasza, ami hatalmas előny a tartalmas kapcsolatokban.

2/6 ?Bocsánat.?

Ha már a problémáknál tartottunk, bizony időről-időre előfordul, hogy nem csupán vigasztalással kell számolnunk, hanem azzal is, hogy elkövetünk néhány hibát.
Természetesen ezzel a legkisebb gond sincsen, minden ember melléfogalkalmanként, még akkor is, ha a legjobb szándék vezérli.
Az időnként fellépő hibákkal, hirtelenharagúsággal, meggondolatlansággal tehát alapvetően nincs gond, azzal viszont már van, ha nem kérsz miattuk bocsánatot.
Nagyon fontos, hogy ne vedd félvállról ezt a kérdést, mert az azt jelenti, hogy még mindig nem áldoztad be az egódat, pedig ez lényeges lenne a kapcsolatodat illetően.
Ha szükséges, mondd bátran, hogy bocsánat, és gondold is komolyan! Ettől nem leszel rosszabb, sőt, sokkal jobb emberré válsz.

3/6 ?Köszönöm.?

A bocsánat után a köszönöm az, aminek gyakran helyet kell kapnia a repertoárodban.
Nem azért, mert nem természetes, hogyfolyton segítjük a másikat és úgy teszünk szívességet neki, hogy cserébe nem várunk az égvilágon semmit.
Azért kell megköszönni, hogy a másik érezze, pontosan tisztában vagyunk vele, hogy nem a kötelességét teszi, hanem szeretetből és odaadásból törődik velünk.
Egy köszönöm sokszor többet ér, mint az a bizonyos varázsszó, hiszen bár árnyékoltan, deugyanazt üzenjük általa. Főleg akkor, ha egy hálás mosolyt és egy nagy ölelést, vagy egy kedves puszit is mellékelünk.
A férfiak egyébként is imádják, ha gyakran emlékeztetik őket a lovagias énjükre, márpedig, ha ezt ilyen könnyen elérhetjük, akkor miért ne használnánk ki?

4/6 ?Maradj önmagad!?

Ez a mondat akkor is nagyon jól jön, amikormegpróbálunk tanácsot adni szívünk szerelmének, és akkor is, ha hosszútávon elemezzük a kapcsolatunkat.
Dacára annak, hogy folyamatosan változik a személyiségünk, csiszolódunk egymáshoz, azért a kulcsfontosságú tulajdonságok, amikbe beleszerettünk, örökre megmaradnak.
Ezeket a lényeges jegyeket folyamatosan ápolni kell, különben negatív hatást fejtenek ki az alaptermészetre és megváltoztatják a jellemet, ami súlyos esetben kiábránduláshoz is vezethet.
Mivel alapvető, hogy a másikat azért szeretjük, aki valójában, érdemes gyakran emlékeztetni rá, hogy maradjon önmaga, arra törekedjen, hogy az egyébként is kiváló tulajdonságait még tovább erősítse.

5/6 ?Menj nyugodtan!?

Elérkeztünk egy kényes ponthoz, amit sokan egyébként elleneznek is, főleg akkor, ha márcsaládban élnek.
Mindazonáltal célszerű meghagynotok egymásnak azt a szabad teret, amit a kapcsolatotok elején is biztosítottatok. Tény és való, hogy rövid az élet, és a legtöbben egyébként sem töltenek túl sok időt a szerelmükkel, de gyors fásultsághoz vezethet, ha folyton együtt lógtok.
A férfiaknak jut bőven tipikus férfias program, a nőknek pedig hasonlóan járnak szokásos nőies időtöltések. Nem arról van szó, hogy alkalmanként ne lehetne átfedés (sőt!), de mindketten sokkal felszabadultabbak és türelmesebbek lesztek, ha a baráti körötökben külön-külön is kikapcsolódhattok.
Ne mérgelődj, ha időnként másra is időt szánna, attól még nem szeret kevésbé! Viszont jobban fog imádni, ha nem vagy házsártos?

6/6 ?Szeretlek.?

Végül, de nem utolsó sorban természetesen nem maradhat ki a legfontosabb varázsszó, a szeretlek sem. Sokan úgy vélik, felesleges mondogatni, hiszen úgyis érzi az ember a törődést, de azért ez így nem teljesen igaz.
Tény, hogy ha túl sokat emlegetjük, akkor elveszhet a varázsa, pláne akkor, ha időnként csak odabökjük, nem fordítunk rá akkora figyelmet, amekkorát megérdemel. Azonban a megfelelő helyen és időpontban elhangzó csodás mondat alaposan felkorbácsolhatja az állóvizet.
Nem azért kell mondani, mert nem természetes, hogy szeretjük azt, akivel együtt élünk, akivel egy családot alkotunk. Azért célszerű emlegetni, mert megerősíti a bizalmat, a kötődést, boldoggá és kiegyensúlyozottá teszi a másikat.
Na és persze azért, mert legalább olyan jó kimondani, mint hallani?
Hozzászólások: