Hogyan szabadulhatsz meg a furunkulustól természetes módon?

Egy nagyon hatékony gyulladáscsökkentő és baktériumellenes, pórusösszehúzó, vízhajtó, fertőtlenítő gyógynövényt mutatunk most be, mely segítségével könnyedén megszabadulhatsz a furunkulustól.

A fertőzések elkerülése érdekében tilos nyomkodni, piszkálni a furunkulust. A kezelést csak tiszta, lefertőtlenített kézzel végezzük, és steril gézlapot használjunk hozzá.

Belső kezelés

  • >
  • Készítsük el az alábbi főzetet: 200 ml vízben főzzünk meg egy evőkanál háromszínű árvácskát. Majd mikor kihűlt, szűrjük le, és háromóránként vegyünk be egy-egy evőkanállal a főzetből.
  • Cikória főzet: 10-20 gramm szárított cikóriát forraljunk fel egy liter vízben, majd a keletkezett infúziót kortyolgassuk el a nap folyamán.

Külső kezelés

Az alábbi növények bőrpuhító, vérzéscsillapító, és fertőtlenítő hatással rendelkeznek.

  • 3 evőkanál kamillavirágot főzzük meg 250 ml vízben, majd mártsuk a főzetbe egy steril gézlapocskát, és ezzel borogassuk a furunkulust.
  • A molyhos ökörfarkkóró, a bodza, és a fehérmályvagyökér tisztító, és fertőtlenítő hatással rendelkezik.
  • Készíthetünk pakolást sült hagyma héjából, főtt káposzta külső leveléből, vagy olívaolajba áztatott paradicsomból. Ha a furunkulus kifakadt, tegyünk rá hideg káposztalevél-borogatást. Helyileg kenegethetjük körömvirágos, propoliszos kenőccsel.

Ez idő alatt ajánlatos legalább egy 5 napos méregtelenítő kúrát tartani. Fogyasszunk minél több nyers zöldség- és gyümölcslevet, salátákat, mellőzzük a húst, és a tejtermékeket. Naponta vegyünk be két teáskanál sörélesztőt, immunrendszer erősítő, és gyulladáscsökkentő hatása van.

Forrás: twice.hu

Hozzászólások: