Csecsen elnök: Készek vagyunk Szíriában az Iszlám Állam ellen harcolni

Ramzan Kadirov csecsen elnök bejelentette, miszerint készen állnak arra, hogy több ezer ?világszínvonalú szakembert? küldjenek Szíriába, akik szembeszállhatnak az Iszlám Állam terrorista csoporttal.

csecsen-elnök

Ha az orosz főparancsnok Vlagyimir Putyin utasítást ad, készek vagyunk már holnap küldeni olyan harcosokat, akik messze különbek a nyugati katonáknál. Harcosainknak megvan a tapasztalata és a tudása, tette hozzá Kadirov.

Szerdán, az orosz parlament felsőháza, a Szövetségi Tanács, jóváhagyta Vlagyimir Putyin elnök kérését, hogy az ország légierejét bevessék Szíriában az IÁ elleni küzdelemben.

Teljes mértékben támogatom az orosz elnök, Vlagyimir Putyin döntését. Megvagyok győződve arról, hogy a gonoszt saját barlangjában kell elpusztítani és nem szabad megvárni, hogy még több falut és várost elfoglaljon, mondta a csecsen elnök.

Az elnök kifejezte azon meggyőződését, hogy Oroszország széleskörű támogatást fog kapni a muszlim világtól, melynek legnagyobb ellensége az Iszlám Állam..
Fontos, hogy Oroszország szigorúan betartja a nemzetközi jogot. A szíriai elnök segítséget kért, és Szíriába kellenek a tanácsadók, nem olyanok, mint az Egyesült Államok, Ausztrália, Franciaország és mások, akik ugyanúgy viselkednek, mint az ottani banditák, mondta.

Sajnos, a csecseneknek nincs lehetősége részt venni a légitámadásokban, de ha szükség van gyalogos erőkre, akkor ott fogunk küzdeni az első sorban, mondta a csecsen elnök a TASS-nak.

Hozzászólások: