Az ujjaidon magyarázzuk el, mennyit kell enned! Ez jobb , mint bármely diéta!

Azért, hogy fogyjunk, nem feltétlenül kell súlyos önmegtartóztatást gyakorolni, illetve lemondani kedvenc ételeinkről. Az egészséges fogyás titka az étel mennyisége, amit az adott alkalomkor elfogyasztunk.

A Guard Your Health nevű tudományos újságban jelent meg egy cikk, mely szerint a modern kor embere egyszerűen túleszi magát. Most egy nagyon egyszerű módszert mutatunk, aminek segítségével te is ellenőrizni tudod, hogy az adott adag étel sok-e vagy még éppen megfelelő mennyiségű.

Mekkora adag ételt együnk egy alaklomra?

A „kézi” diéta öt alappillére

Ha összekulcsoljuk markunkat, látjuk, hogy mennyi zöldséget kell fogyasztanunk naponta.
Öklünk első fele azt mutatja, mennyi szénhidrátot vigyünk be testünkbe (riszt, kásaféléket, főtt tésztákat, kenyeret stb.)
Amennyi hús elfér tenyerünkben úgy, hogy az ujjakra nem lóg rá, annyit kell naponta elfogyasztanunk.
Öklünk térfogatának megfelelő mennyiségű gyümölcsöt kell minden nap szervezetünkbe vinni.
Mutatóujjunk első ujjperce mutatja, hogy mennyi vajat, illetve állati eredetű zsírt fogyaszthatunk naponta anélkül, hogy ez alakunkra bármilyen negatív hatással lenne.
Nagyon egyszerű használni ezeket a „mértékegységeket”, hiszen mindig kéznél vannak. Elég csak a napi mennyiséget megjegyezni és elosztani legalább három részre (reggeli, ebéd, vacsora).

Amennyiben úgy szeretnél fogyni, hogy közben nem hagysz fel a neked tetsző ételek fogyasztásával, mindössze az a feladatod, hogy az evésenkénti adagot csökkentsed. Ezzel nem csak szervezeted egészségét őrzöd meg, de alakodnak is jót fog tenni, hiszen megszabadulhatsz a felesleges zsírtól.

Az ilyen étrend pozitív hatással van a hangulatodra is, hiszen amikor szervezetünknek nem kell állandóan az emésztéssel foglalkoznia, látványosan fiatalodunk.

Próbáld ki te magad is a fent leírtakat, és közben ne feledd el megosztani ezeket az információkat barátaiddal, ismerőseiddel sem!

Hozzászólások: