15 érdekes dolog, ami 50 éves kor elérése után történik a nőkkel.

Testünknek csodálatosan megalkotott mechanizmusa van. Folyamatosan az egészségünk elérésén dolgozik, szabályozza a testhőt, a vérnyomást, véd minket a betegségektől, stb. Akkor is működésben van, amikor mi alszunk, így nem meglepő, hogy idővel változásokon megy keresztül.
Az öregedés hatására fokozatosan más módon kezd el működni. A nők gyakran nem is tudják, hogy mi okozza a változásokat, amiket megtapasztalnak, és súlyos betegségeknek tudják be. Azonban a legtöbb jel a természetes öregedés miatt következik be.

Ezek a változások nem csak a fizikai egészséget érintik, de a viselkedést és a lelki tényezőket is. Íme, 15 dolog, amit megtapasztal egy nő, miután betöltötte az 50 éves kort.

1. Alkohol.
Az öregedés folyamatával a szervezet máshogyan reagál az alkoholra. Talán a napi 1 pohár bor fogyasztása kedvezően hathat a szív-érrendszer számára, az ennél több alkohol menopauza után növeli a rák kockázatát és látási problémákat is okozhat.

2. A bőr állapota
A bőr teljesen megváltozik. Vékonnyá válik és kevésbé lesz vonzó. Ez az ösztrogénhiány miatt következik be, ami az öregedési folyamat velejárója. Természetesen vannak olyan módszerek, amelyek lelassíthatják ezt a folyamatot és képes leszel feszessé varázsolni a bőröd, úgyhogy semmi aggodalom.

3. Rossz memória
Ha hajlamos vagy elfelejteni, miért mentél be egy szobába vagy nyitottad ki a hűtőszekrényt, akkor ne aggódd túl a dolgot. Ez azét történik, mert a rövidtávú memória már nem működik olyan jól, mint egykoron. Teljesen természetes dolog.

4. Szőrszálak
Bár a test egyéb részein a szőrszálak gyengülnek és ritkulhatnak is, az arcon nem túl esztétikus helyeken jelennek meg, mint az áll például. Ezt egy kozmetikus semmi perc alatt eltávolítja.

5. Hallásvesztés
Sajnos a hallásod is rosszabb lesz. Egy csendes helyen, ahol kevés a zaj, sokkal jobban meg tudod érteni, amit embereket mondanak, ez pedig az életkor előrehaladtával elhasználódó fülben lévő ingerfelvevő sejtek következménye.

6. Az emésztés témája egyre gyakoribbá válik
Észreveszed, hogy egyre többet beszélsz az emésztésedről. Bár nem ez tűnik a legérdekesebb témának, semmi gond nincs vele, hiszen természetes, hogy változásokat tapasztalsz és így megtudhatod, hogy nem vagy egyedül ezzel.

7. Testsúly
A menopauza után gyakran szednek fel felesleget a nők és 50 éves kor felett ezt a felesleget sokkal nehezebb már leadni. Tehát annak érdekében, hogy az ideális alakodat megtarthasd, oda kell figyelned az egészséges táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra.

8. A bulvárlapokban csupa idegen embert látsz
Valószínűleg nőként te is szívesen forgatsz néha bulvárlapokat és olvasol el néhány érdekes cikket a kedvenc színészeidről vagy énekeseidről, azonban 50 éves kor után azt veszed észre, hogy egyre több ismeretlen ember jelenik meg az oldalakon. Persze ez annak a következménye is, hogy manapság már naponta születnek százával az új sztárok.

9. Nem érdekel, mit gondolnak mások a dolgaidról
Az emberek gyakran nem szívesen vállalják fel a hobbijaikat vagy azokat a dolgokat, amiket szeretnek. Ebben a korban azonban már magasról teszel arra, hogy ki mit gondol rólad. Sokkal magabiztosabb vagy és azt teszed, ami neked tetszik. Bátran gyűjtesz akár plüss medvéket is, ha az esik jól.

10. Másfajta életszemlélet
Amikor fiatalabb az ember, hajlamos olyan dolgokról panaszkodni, amelyek nem is olyan egetverően fontosak. Idősebb korban már jobban letisztul a kép. Már nem fordítasz figyelmet ezeknek az egykori apróságoknak és csak a valóban értékes és mérvadó dolgokra összpontosítasz.

11. Látáscsökkenés
Nos, ez kivétel nélkül mindenkinél bekövetkezik. A korral a látásunk rosszabb lesz. Az apró dolgokat egyre nehezebben látjuk és az olvasás is kényelmesebb lesz szemüvegben. Ezen kár aggódni, inkább vegyél egy csinos szemüveget!

12. A szülők
Mindannyian gyermeknek érezhetjük magunkat, amíg élnek a szüleink. Az egyik legrosszabb oldala annak, hogy idősödünk, az, hogy a szüleink eltávoznak az életünkből és ez ellen senki nem tehet semmit.

13.Gyermekek
Azért jó hír is van. Ha nagyjából 15 évvel ezelőtt azt érezted, hogy a gyermeked folyamatosan ellenkezik és gyűlöl téged, mára ez a kérdés szertefoszlik, hiszen elég felnőtté válik ahhoz, hogy értékelje mindazt, amit nyújtasz neki és őszintén kifejezze szeretetét.

14. Tánc
Nos, tudnod kell, hogy a fiatalok nem szeretnek látni téged táncolni. Nagyjából soha. De mivel nem érdekel, hogy mások mit gondolnak rólad, ezért bátran és örömmel fogsz táncolni, amikor csak akarsz.

Hozzászólások: